In masura in care nu este nimic in legislatie care sa contravina acetei constructii..se pare ca aveti ghinion. Va pot insa asigura ca nu poate fi mai rau decat sa ai un restaurant dedesubt( eu am unul) .In ciuda tuturor eforturilor si demersurilor vecinilor mei ( inclusiv pe calea instantei) , chiar inainte ca eu sa locuiesc aici , nimic nu ii poate impiedica sa faca nunti si sa-si continue activitatea.
Insa , este ciudat cum a fost data aprobarea pt ca aceasta constructie sa fie amplasata acolo, deoarece , de regula acest gen de magazine se afla in locuri periferice, chiar si in orasul meu este la fel.
Dar gratie legilor noastre...exercitarea drepturilor civile nu este neîngrădită, ea trebuie să se încadreze în anumite limite.In cazul in care nu ii veti putea opri, avem teoria abuzului de drept, ce operează în ipoteza în care actele de folosinţă efectuate de proprietar nu trebuie să depăşească limitele normale ale exerciţiului dreptului de proprietate, deoarece în caz contrar devin responsabili faţă de vecinii prejudicaţi . .Potrivit legislaţiei noastre abuzul de drept intervine în general atunci când dreptul subiectiv civil nu este exercitat cu bună credinţă, fără respectarea legii şi moralei, a limitelor sale sau împotriva scopului lui economic şi social.
Avem situaţii când un proprietar îşi exercită dreptul său fără să leze într-un fel pe vecinul său, iar acesta să pretindă că prin exercitare i s-a produs o împiedicare în exercitarea propriului său drept de proprietate şi i s-a cauzat o pagubă ce trebuie reparată. Se constată că în ceea ce priveşte abuzul de drept se observă că răspunderea proprietarului în materie de vecinătate este angajată şi în cazul în care nu a comis nici o culpă caracterizată. Jurisprudenţa se întemeiază uneori pe ideea că "obligaţia ordinară de vecinătate" între fondurile vecine trebuie să existe un echilibru şi proprietarul care distruge acest raport de echilibru, chiar prin activităţi licite, trebuie să repare paguba cauzată vecinilor săi.
O astfel de reglementare există şi în Codul civil român-art. 558, legea supune pe proprietari la obligaţii deocebite unul către altul, fără chiar să existe vreo convenţie între dânşii. Din analiza textului art. 558 cod. civil, concluzionăm că avem un raport de vecinătate cu caracter de drepuri reale în care proprietarul vecin nu poate face nimic din ceea ce ar putea produce o pagubă proprietăţii vecinului său.
Va urez mult succes:)Noi n u am reusit...