Recent, urmare a decesului tatalui, a fost dezbatuta mostenirea, revenindu-mi o cota de aprox.30% dintr-un apartament in suprafata de 50 mp, restul revenindu-i mamei mele care locuieste efectiv in acel imobil.
Precizez ca nu detin o alta locuinta proprietate personala si familia mea este compusa din 3 membrii. In prezent eu si familia mea locuim inr-un apartament inchiriat.
Sunt angajat in sistemul justitiei si intentionez sa solicit decontarea chiriei lunare, sens in care trebuie sa completez o declarative pe propria raspundere ca nu detin o locuinta in proprietate.
Conform Ordinului privind procedura de acordare a compensatiei lunare a chiriei pentru unele categorii de personal din sistemul justitiei publicat in MO patea I nr. 207/28.03.2012 locuinta este definita ca si "constructie alcatuita din una sau mai multe camera de locuit, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare care satisfice cerintele de locuit ale unei persoane sau familii, fiind exceptate camerele izolate ale unei locuinte, locurile de parcare, terasele, gradinile".
Rugamintea mea ar fi sa-mi precizati daca acea cota de 30% primita mostenire ar putea fi considerata ca si locuinta sau daca as putea da declaratia pe propria raspundere ca nu detin o locuinta proprietate.
Va multumesc
~ final discuție ~