avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare CEDO!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare CEDO!

Buna seara,

Pentru a sesiza CEDO referitor la un mandat de arestare cat si mai multe nereguli, stramutare respinsa desi sa probat faptul ca impartiabilitatea judecatorilor a fost stirbita , nerespectarea prezumptiei de nevinovatie, etc...untr-un cuvant un proces inechitabil care nu sa sfarsit inca...

Am termen 6 luni pt plangere la CEDO din momentu hotararii definitive? (apelul)

De exemplu mandatul de arestare are peste 6 luni de cand a fost atacat cu recurs si respins.
Se ataca la CEDO fiecare act in parte? mandat arestare, incheieri, cerere de stramutare...etc..sau se ataca intreg procesul din momentul ce s a dat sentinta definitiva in timp de 6 luni.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:26, 16 Martie 2014
una din conditiile de admisibilitate la cedo este ca persoana sa fi epuizat toate caile de atac interne.se poate ataca fiecare act in parte.dar si procedura la cedo dureaza mult...
Se ataca in mod global.
Sa nu depasiti termenul de 6 luni de la pronuntarea instantei de recurs (pe vechea lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot initia un proces la cedo BOSNEAG BURAN BOSNEAG BURAN CUM POT INITIA UN PROCES LA CEDO PENTRU RECUPRAREA UNUI PREJUDICIU SI DE ASEMENEA PT ARESTARE ILEGALA , FALS IN DECLARATII SI UZ DE FALS AL PROCURORULUI IN ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac plagere la cedo, cum procedz?? andrey_=ascani andrey_=ascani Am fost arestat intr-un dosar in care eram acuzat de \"trafic de persoane\", am fost arestat pe 28mai 2009 , am stat in arest 174 de zile dupa dosarul a ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)