Se da urmatoarea speta. Cineva vrea sa se razbune pe mine si sa intarzie foarte mult un dosar penal contra lui. In cadrul acelui dosar mi s-a facut o plangere penala pentru o asa zisa evaziune fiscala din 2005. Dovezile reprezinta niste note scrise de mana, pe niste colturi de hartie in care se specifica data, incasari albe si incasari negre. Aceste note nu sunt acte contabile, nu au semnatura mea sau stampila firmei, sunt pur si simplu niste note care pot reprezenta orice. Nu a fost efectuat vre-un flagrant sau vre-un control de la garda financiara. Intrebarile mele sunt :
1) Pot fi acuzat de evaziune fiscala in cazul in care se demonstreaza ca scrisul este al meu si ca doar "incasarile albe" corespunt in contabilitate , deci "probabil" si cele negre ar putea fi adevarate ? Eventual si daca aduce ceva martori mincinosi care pot declara orice ? Ca m-au vazut cu sacul de bani in spate, etc. Ma astept la orice din partea lui.
2) Ce pedeapsa se poate primi daca cuantumul evaziunii este extrem de mic , respectiv 600 RON ? (3 % din 20 000 ron)
Nu s-a stabilit nimic, am dat o declaratie in care am spus ca nu mai stiu ce reprezentau acele inscrisuri , probabil niste estimari bugetare personale, si nimic altceva, fara legatura cu incasarile firmei. Si de atunci ma tot cheama sa dau declaratii (deja e hartuire) , si mereu le spun ca nu am nimic de declarat in plus. Acum s-a dispus o expertiza sa se verifice daca corespund incasarile asa zise albe cu contabilitatea firmei. Si daca acelea vor corespunde, nu inseamna ca si cele negre sunt reale, nu ?. Asta e o presupunere nu o dovada, fara un flagrant la momentul respectiv, si suntem in 2009. Oricand pot sa scriu ce vreau eu pe o agenda persoanala, dar trebuie sa ma si prinda ca fac acea chestie, ca poate n-am facut-o, poate a doua zi m-am razgindit si am uitat sa sterg ce am scris.
Daca va tot cheama sa dati declaratii poate ca ar trebui sa va angajati avocat.Un avocat ar putea sa se informeze care este situatia cu dosarul penal.
Nu este necesar un flagrant.
Ar putea fi considerate ca probe acele insemnari in contextul in care se ajunge la o coroborare a probelor.
Am un avocat, incercam sa aflu mai multe opinii.Chiar daca avocatul meu imi spune ca nu ar trebui sa-mi fac griji, eu tot sunt ingrijorat, pentru ca nu am incredere in justitia din ro, si ma astept la orice. Mi se pare absurd ca niste notite scrise de mana sa poata constitui in vre-un fel probe, chiar daca incasarile albe ar putea corespunde in contabilitate, asta nu inseamna automat ca si cele negre sunt valabile, poate cel mult se va presupune ca si cele negre ar trebui sa fie adevarate, dar presupunerea nu este o dovada, nu ?
Eu va spuneam de o coroborare a probelor.
Aceasta nu inseamna ca ati putea fi condamnat doar pe baza unor notite, ci pe baza unor mai multe probe adunate de acuzare.
Daca aveti avocat ales ar trebui sa stiti si care ar fi variantele pe care le aveti la indemana.
Ar trebui sa stiti cate capete de acuzare exista.Pot fi mai multe capete de acuzare si acest lucru poate determina mai multe posibilitati din punct de vedere al incadrarii juridice.
Aveti dreptate , dar in situatia asta, chiar nu vad ce alte probe ar putea apare in afara de o verificare grafologica a scris-ului si in afara de a se verifica in contabilitate daca se reflecta sumele albe. Dar daca se demonstreaza ca cele albe se reflecta, nu inseamna automat ca si cele negre sunt reale. Cel mult intaresc banuiala ca s-a facut evaziune. Ca sa se demonstreze asta, (fara acte incrucisate cu alte firme, deoarece firma nu era platitoare de tva, si nu a avut alti clienti decit persoane fizice carora li se taiau bonuri valorice (ca la cinema)), ar trebui sa se faca un flagrant, nu ?
Santaj
ZburleaFlorin
Buna ziua!!! In urma cu 5 zile un prieten de-al meu a fost arestat pentru Santaj mai exact a cerut o suma de banii la o persoana si persoana respectiva a ... (vezi toată discuția)