avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Retinere CAS de catre fisc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Retinere CAS de catre fisc

Buna ziua,
Am o nelamurire despre modul in care fiscul retine CAS-ul din oficiu. Intrebare este ce venituri pot ei cauta,si daca au acces la conturile bancare. Mama mea nu este angajata dar este co-asigurata pe PFA-ul tataului meu. Ea are un card de debit pe care il folosesc eu pt a primi bani prin PayPal. De curand a auzit de aceasta retinere din oficiu a CAS-ul, si a auzit ca cei de la finante au dreptul sa verifice si cardurile bancare pentru a cauta venituri. Intrebarea mea este daca acest lucru este adevarat, si daca da, ei ar avea dreptul sa retina CAS pentru veniturile din acest cont bancar alimentat prin PayPal?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: c_andreea , utilizator 12:23, 18 Martie 2014
daca am inteles corect singurul producator de venit este tatal, si in aceste conditii singurul asupra caruia se poate impune o forma de impozit. Daca mama este coasigurat asta presupune ca poate beneficia da asistenta medicala pe asigurarea tatalui.Cardul indiferent de forma nu reprezinta sursa de venit, doar se poate incasa cu ajutorul sau un salariu ..... De anul acesta ANAFUL nu mai are dreptul de a pune popriri pe cont fara instiintarea posesorului. Eu in situatia ta, cu buletinul mamei as merge la anf si as cere o copie dupa decizia de impunere, in ea tb sa se specifice cine si de unde se impune
Inteleg ca mama poate afla pentru ce venituri i se retine CAS-ul? Banii care intra pe acest card nu sunt considerati venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Problema chargeback nedisputat de catre procesatorul de carduri MMORPGReseller MMORPGReseller PS: Daca un avocat crede ca exista sanse de a recupera banii, sunt dispus de a da curs tuturor cailor de atac pentru a-mi recupera banii! Buna ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi bancare c_andreea c_andreea Stie cineva daca se pot bloca conturile la alta banca in cazul unor restante la credite? Si daca da, cat timp dureaza sau cam a cata etapa ar fi asta? ... (vezi toată discuția)