Buna ziua,
Am o nelamurire despre modul in care fiscul retine CAS-ul din oficiu. Intrebare este ce venituri pot ei cauta,si daca au acces la conturile bancare. Mama mea nu este angajata dar este co-asigurata pe PFA-ul tataului meu. Ea are un card de debit pe care il folosesc eu pt a primi bani prin PayPal. De curand a auzit de aceasta retinere din oficiu a CAS-ul, si a auzit ca cei de la finante au dreptul sa verifice si cardurile bancare pentru a cauta venituri. Intrebarea mea este daca acest lucru este adevarat, si daca da, ei ar avea dreptul sa retina CAS pentru veniturile din acest cont bancar alimentat prin PayPal?
Multumesc frumos.
daca am inteles corect singurul producator de venit este tatal, si in aceste conditii singurul asupra caruia se poate impune o forma de impozit. Daca mama este coasigurat asta presupune ca poate beneficia da asistenta medicala pe asigurarea tatalui.Cardul indiferent de forma nu reprezinta sursa de venit, doar se poate incasa cu ajutorul sau un salariu ..... De anul acesta ANAFUL nu mai are dreptul de a pune popriri pe cont fara instiintarea posesorului. Eu in situatia ta, cu buletinul mamei as merge la anf si as cere o copie dupa decizia de impunere, in ea tb sa se specifice cine si de unde se impune