avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit prima casa necasatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit prima casa necasatoriti

Buna ziua!

Prietenul meu cu care sunt de ani buni, dar necasatoriti, a facut un credit prima casa. Creditul este luat pe numele lui, iar eu nu sunt mentionata in niciun act. Momentan nu am cartrea de munca activa, dar urmeaza sa contribui si eu la cheltuielile casei,rate si achizitionarea bunurilor (ca sa fi co-platitor trebuie sa fi angajat banuiesc).
Ce se va intampla in cazul unei despartiri si in cazul in care anumite bunuri cumparate in casa vor fi pe numele meu?:frantic:
finalizarea tuturor documentelor va fi saptamana viitoare. semnarea contractului intre banca,dezvoltator si prieten bineinteles. Pot fi trecuta in actul de proprietate daca, creditul e facut pe numele lui?
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2014
ContSters316692, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:59, 14 Martie 2014
Nu puteti fi trecuta in contract atat timp cat nu sunteti casatoriti.

Daca veti ajunge intr-un caz nefericit la despartire trebuie sa dovediti cu acte ca ati contribuit la bunurile cumparate in casa si la asigurarea confortului din locuinta, reabilitare, termopane, zugravire, etc.
Acum, daca ne gandim putin, si proprietarul poate cere chirie ptr perioada cat ati locuit impreuna! Din acest motiv problema este destul de delicata cand se ajunge la despartire.
cyan a scris:

Nu puteti fi trecuta in contract atat timp cat nu sunteti casatoriti.

Daca veti ajunge intr-un caz nefericit la despartire trebuie sa dovediti cu acte ca ati contribuit la bunurile cumparate in casa si la asigurarea confortului din locuinta, reabilitare, termopane, zugravire, etc.
Acum, daca ne gandim putin, si proprietarul poate cere chirie ptr perioada cat ati locuit impreuna! Din acest motiv problema este destul de delicata cand se ajunge la despartire.

multumesc! deci, merg la risc :)
Dar daca intre timp ne casatorim cat platim la creditul asta, adica timp de 30 de ani, putem schimba ceva pe parcurs?
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2014
ContSters316692, utilizator
Mergeti la Las Vegas, rezolvati repede casatoria si apoi va poate trece in contract!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune in concubinaj violeta_violeta violeta_violeta Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Am achizitionat prin programul Prima Casa un apartament impreuna cu prietenul meu ... (vezi toată discuția)
Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Partaj concubinaj - risc sau nu? adryan289 adryan289 Buna ziua.In 2012 mi-au cumparat parintii pe NUMELE MEU un ap cu 2 cam cu banii CASH insa recent am primit o oferta de la un vecin pentru a-l da la schimb cu ... (vezi toată discuția)