avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retinerea permisului pentru asigurare falsa si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retinerea permisului pentru asigurare falsa si intarzierea rezolvarii cazului!

Pe data de 23 /01/ 2014 mi-a fost retinut permisul numarul masini din fata si talonul pt asigurare falsa!Sa fiu sincer nici nu am stiut ca este asigurare falsa pt ca doar ce cumparasem masina! Domnul politist mi-a spus ca dak in 15 zile imi fac asigurare valabila imi primesc inapoi talonul masini,numarul si permisul! zis si facut! mi-am facut asigurarea "110 euro/3 luni" am avut procura pe numele meu direct de la propietar! Masina este inscrisa pe Bulgaria!M-am dus la politie cu noua asigurare si mi-a inapoiat doar talonul si nr masini..permisul mi-a spus ca nu se recupereaza asa usor! Am intrebat ce trebuie sa fac..mi-a zis ca am dosar penal si or sa ma contacteze ei.Ma asigurat ca nu este grav si scap c o amenda penala!!.a trecut 2 luni si nu am primit nici un raspuns..intre timp am fost la politaiul care se ocupa cu cazul in urma cu 2 sapt si mi-a spus ca in cateva zile sta de vba cu procuroarea dak mi se da dreptul la o dovada de circulatie pana la rezolvarea cazului..la fel ma contacteaza el! si nimic!!! plus ca dansul a fost in concediu in ultima saptamana din acele 15 zile in care mi sa spus sa aduc asigurarea valabila!!
Cum pot proceda sa imi iau o dovada..sau chiar sa cer rezolvarea cazului mai repede...Chiar era necesar dosar penal pt un lucru care eu nu am stiut!!??? + ca am pierdut si locul de munca din cauza acestui lucru pana imi recuperez permisul!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
Meemix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Meemix , utilizator 09:34, 25 Martie 2014
Meemix a scris:

Ma asigurat ca nu este grav si scap c o amenda penala!!.

Daca veti primi o amenda penala atunci veti fi obligat sa va reinnoiti permisul deoarece cel retinut se va anula in urma hotararii judecatoresti definitive.
Exista si posibilitatea unei amenzi administrative in situatia in care reusitit sa convingeti procurorul ca nu ati avut cunostinta despre faptul ca asigurarea era falsa.
Este recomandabil sa va angajati un avocat altfel puteti ajunge in situatia de a vi se anula permisul de conducere.

Reinnoiti? Adica sa dau de permis din nou?
Si unde as putea gasi si eu un avocat de incredere din braila sau buzau care ma poate ajuta in problema asta! adica sa fie sigur ca ma poate ajuta!!si cam ce preturi are un avocat in astfel de situatie!!:help:
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2014
Meemix, utilizator
La ce va referiti cand spuneti 'de incredere' ? Daca il angajati trebuie sa aveti incredere in el altfel nu rezolvati nimic.

De regula se alege dupa criteriul experientei sau al specialitatii, nu toti avocatii sunt specializate pe drept penal, mai exista drept civil, comercial, etc.

Mai sunt si avocati specializati pe divorturi, puteti alege si de acolo, sa nu va desparta de permis!;)

Cautati in meniul de sus la rubrica 'Cauta consultant' adica aici
www.avocatnet.ro/content/con...

alegeti judetul si apoi avocatul, criteriul de alegere vi-l stabiliti dvs. dar sa fie pe penal.

Mda..multimesc pt lamurire! O zi buna!
Inca ceva...am incercat sa obtin o dovada in cazul meu..si mi-a spus la procurorul general ca nu se da dovada pt asigurare falsa! dar dupa ce am iesit eu unu lua prelungire la dovada pt bautura..si altu care omorasera pe cineva in accident...Ma poate face si pe mine cineva sa inteleg cum 2 lucruri mai grave decat al meu au dreptul la dovada si eu nu am?
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
Meemix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis stefancristina stefancristina sall..am avut o masina pe bulgaria care cand am cumparat-o nu mi.am dat seama ca nu era in regula...nu avea asigurare si in talon era alta culoare si intr.un ... (vezi toată discuția)
Am incredintat masina unei persoane despre care nu stiam ca nu poseda carnet de sofer bodan24 bodan24 totul a inceput sambata seara eram la un bar la o discoteca intalninduma cu cativa prieteni acestia miau spus sa mergem intrun alt sat in apropiere,eu am ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate dodo7 dodo7 Buna tuturor! In data de 23 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie si mi-au cerut dovada de cirulatie provizorie, aceasta fiind expirata mi s-a ... (vezi toată discuția)