avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis la bloc

Buna ziua!
Lociuiesc la etajul 4 al unui bloc. Am probleme cu plafonul in sensul case infiltreaza apa. Care sunt pasii de urmat pentru realizarea unui acoperis cu schelet de lemn invelit cu tabla. Cei de la etajjele inferioare nu vor sa contribuie iar asociatia de locatari nu se implica.
Multuesc mult!
1. Asociatia de proprietari are obligatia sa se implice in reparatia terasei fara a-i schimba aspectul si componenta materialelor.
Pentru aceasta faceti o cerere scrisa catre comitetul executiv al asociatiei in care solicitati reparatia terasei.
Comitetul este obligat sa va dea un raspuns scris care pentru dv. constituie un angajament sau o proba pentru actiuni ulterioare chiar pana in instanta.
Comitetul este obligat sa verifice cele scrise de dv., sa analizeze cum se poate rezolva problema si sa treaca la treaba. Pentru aceasta nu trebuie sa intrebe proprietarii daca vor sau nu aceasta reparatie deoarece prin lege acestia toti in corpore sunt obligati sa intretina si sa repare proprietatea comuna in care este inclusa si terasa.
Deci comitetul are obligatia sa va primeasca cerearea scrisa, sa constate problema, sa discute rezolvarea ei, sa treaca la treaba pana la rezolvare.

In caz ca nu se achita de aceasta datorie pe care o au (membrii comitetului si presedintele asociatiei), va puteti adresa cu o solicitare de asistenta la primarie - serviciul de relatii cu asociatiile de proprietari - sau puteti actiona asociatia in judecata.

2. Daca doriti sa faceti o lucrare suplimentara, asociatia nu are nicio obligatie in acest sens.
In cazul in care sunteti dispus sa va ocupati personal de rezolvarea problemei in acest mod trebuie sa obtineti acordul asociatiei pentru o asemenea lucrare, sa obtineti de la primarie avizul de urbanism, sa contactati mai multe firme care la fata locului sa va faca un deviz.
Din acest moment, avand in prealabil acordul asociatiei de proprietari, toate actiunile vor fi facute impreuna cu reprezentantii asociatiei care vor alege oferta si care in final va vor asigura returnarea banilor pe care, se presupune ca, ii achitati dv. in prima faza, intocmind o conventie in acest sens intre dv. si asociatie.
Obligatia asigurarii bunei functionari a partilor comune de instalatii si constructii revine exclusiv asociatiei de proprietari
Avand in vedere contravaloarea unei reparatii la terasa,este necesar acordul adunarii generale care poate analiza varianta optima
Sesizati oficial presedintele de asociatie despre problema cu care va confruntati si solicitati dispunerea masurilor necesare remedierii
ynocentta a scris:

Avand in vedere contravaloarea unei reparatii la terasa,este necesar acordul adunarii generale care poate analiza varianta optima


Nu!
Cand e vorba de o reparatie pentru ca terasa este deteriorata si prejudiciaza proprietati private, atunci nu se mai intreaba nicio AG, se trece direct la reparatia terasei pentru ca aceasta este o obligatie, nu o optiune.

Daca terasa n-ar fi fost deteriorata si proprietarii ar fi dorit sa-si faca o lucrare preventiva sau mai sofisticata, atunci, da, ei trebuie sa se exprime in AG, nefiind o reparatie de urgenta, ci de modernizare a proprietatii comune.

Problema cu aprobarea AG pentru efectuarea unei asemenea lucrari este alta, dar multa lume confunda marfa cu ambalaju' cum se mai zice.
Sigur, ca problema infiltratiilor nu apare chiar asa peste noapte, dar sunt si exceptii. In aceasta idee, in general se cam stie de catre proprietari (mai ales cei de la ultimul etaj) starea de "sanatate" a terasei, astfel ca la un moment dat, in AG a proprietarilor se pune in plan efectuarea unei hidroizolari a terasei. Se discuta si se aproba o suma de bani pentru a fi inclusa in BVC si in functie de necesitati se trece la constituirea fondului de reparatii., iar lucrarea propriu-zisa, in general, urmareste etapele aratate mai de @elga50.
Alta-i treaba daca este vorba de urgenta, asa cum s-a intamplat vara trecuta pe la noi, cand la un moment dat a plouat extrem de tare si aproape toate terasele au cedat.
Daca stai sa intrebi pe fiecare, daca este de acord... pierzi vremea. Nimeni nu este dispus sa faca o cheltuiala de 500-700 lei dintro data, dar daca acel fond incepe sa fie colectat pe o perioada mai mare de timp si in buna intelegere, problema se rezolva. Mai greu este cu nea Gica Contra. El sta de obicei la etaj intermediar, pe el nu-l ploua, nu-l ninge si nici nu-l afecteaza prea tare subsolul insalubru. Cu astfel de locatari/proprietari avem de-aface si unii nu se lasa induplecati nici de catre sentinta judecatoreasca... Noi suntem pe-aproape de o asemenea situatie. Hidroizolatia facuta, achitata 100%, proprietarii foarte multumiti - cu exceptia a 2-3 care ne fac probleme mereu (aceeasi oameni, aceleasi probleme de 30-40 ani). Asta e, nu prea poti sa-ti alegi vecinii...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)