avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren intravilan

Detin un teren de 3000mp, intravilan.Are carte funciara.
Vreau sa vand jumatate din el.Care este demersul? Ce taxa trebuie sa platesc ?
Cel mai recent răspuns: CEV89 , utilizator 20:56, 20 Martie 2014
Ai doua variante. Vinzi cota de 1/2 din teren printr-un act notarial sau apelezi la o firma/pfa de cadastru care iti va intocmi o documentatie cadastrala de dezmembrare. In urma dezmembrarii vor rezulta 2 imobile( 2 CF-uri). Pe langa onorariul firmei de cadastru vei mai avea de achitat la Oficiul de Cadastru taxa de 60 RON pentru fiecare imobil rezultat in urma dezmembrarii (in cazul tau 120 RON) si o taxa notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea unui teren criscris77 criscris77 buna ziua .am dat actele unui executant lucrari cadastru in luna iunie.a venit acum si mi-a adus un dosar care cuprinde plan de amplasament si delimitare a ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fără întabulare. pot vinde o mică porțiune din parcelele rezultate? Cristina Pandrea Cristina Pandrea Buna seara. Am dezmbembrat un teren in 2 parcele,dar nu am facut intabularea la notar. Acum urmeaza sa vand o mica portiune din una din parcelele ... (vezi toată discuția)