avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Buna ziua

Suntem doua surori in viata si un frate decedat. Mama mea acum cateva zile decedata a incheiat acum 10 ani un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager in favoarea fratelui meu care era casatorit la vremea aceea si ulterior, dupa 4 ani a divortat. Pe perioada aceea el a locuit in acel apartament. Daca apartamentul figureaza acum in cartea funciara pe numele mamei mele eu ce drept mai am asupra acelui apartament. Mentionez ca actualmente locuieste unul dintre copii fratelui meu acolo.
Cel mai recent răspuns: ContSters290573 , utilizator 11:57, 16 Martie 2014
Dumneavoastra nu mai aveti nici un drept asupra respectivului apartament, deoarece nu mai era proprietatea mamei , fiind vandut fratelui dumneavoastra.
Dar daca e intabulat acum tot pe mama, iar fratele meu a murit in 2007 si mama a decedat in 2014, cine il mosteneste si cum se face succesiunea si intabularea lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ctr. vanzare uz fruct Claudia9027 Claudia9027 Buna ziua, părinții mei ne au făcut mie si fratelui meu vanzare cu uz fruct, fratele meu a murit acum 7 ani, iar mama acum 2 luni, soția supraviețuitoare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - clarificări succesiune Marya2019 Marya2019 Buna ziua, Vā rog sā mă lămuriţi in situaţia de mai jos: In urma cu vreo 8 ani i-am dat mamei bani cu care a cumparat un apartament pe numele ei. Dupa ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, - bunica mea necasatorita a decedat si tatal meu (fiu unic) a devenit mostenitor unic al apartamentului bunicii; - tatal meu a decedat, cine ... (vezi toată discuția)