avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spete
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spete

Speta 1:
Reclamatul V.A a chemat in judecata pe M.E solicitand ca prin hotararea ce se va pronunta,paratii sa fie obligati sa-i restituie suma de 20.000 lei pe care le-a impreumutat`o.In fata instantei paratii au recunoscut ca au primit imprumutul.Instanta a admis actiunea si i-a obligat pe parati,in solidar,sa plateasca reclamatului suma de 20.00 lei.Este corecta decizia instantei??

Speta 2:
La data de 30.01.2011 ,A.I ,uzufructuar, a incheiat cu M.N si G.L un contract de inchiriere a unui imobil ,pe o perioada de 1 an.Ulterior in data de 10.02.1012,prin act autentic de vanzare-cumparare ,A.I a vandut apartamentul acelorasi M.N si G.L plecand de la definitia uzufructului ,discutati valabilitatea celor doua contracte.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:42, 16 Martie 2014
1) este corecta, daca s-au obligat in solidar

2) actul de inchiriere este valabil incheiat, cel de vanzare este nul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel ? Bahar Bahar Un dosar (accesiune imobiliara) se afla de peste 2 ani la Curtea de apel. Cauza nejudecata in apel, datorita aminarilor reclamantei, a 'plimbarii' dosarului la ... (vezi toată discuția)
Evacuare concubinul mamei cocomir cocomir Va rog cu ceva sugestii si cum ar trebui sa procedez. Sunt propietarul unui imobil dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 2000. In anul 2002 am ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager ady0072000 ady0072000 In luna august 2017, am cumpărat un apartament prin programul Prima casa. După aprox. 2 luni am fost chemat în judecată de fostul soț al uzufructuarei ... (vezi toată discuția)