avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt implicatiile sau riscurile?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt implicatiile sau riscurile?

Parintii mei pot face o donatie constand intr-un apartament direct fiului meu minor?Care sunt implicatiile sau riscurile?Ei isi doresc acest lucru intrucat eu sunt recasatorita.Exista riscul ca eu sau ei (daca mai traiesc atunci),sa nu fim lasati sa stam in casa,dupa majoratul lui ?Se poate introduce o clauza in acest sens?Multumesc.



Cel mai recent răspuns: Otilia Elena Turcu , Notar 18:12, 26 Aprilie 2009
donatia
Contractul prin care o persoana, donator, transmite în mod gratuit si irevocabil dreptul de proprietate asupra unui bun catre o alta persoana, donatar, care îl accepta reprezinta donatia. Minorul nu poate face nici chiar cu încuviintare o donatie. Este capabil sa primeasca o donatie oricine este conceput în momentul acesteia, conditia fiind de a se naste viu. Donatiile facute unui minor sau unei persoane puse sub interdictie se accepta de oricare dintre parinti sau de tutore dar si de ceilalti ascendenti, chiar daca parintii sunt în viata si chiar daca nu au calitatea de tutori.
Parintii dvs. pot face un act de donatie ( cu sarcini) fiului dvs.
Donatie facuta sub conditia ca donatarul sa indeplineasca o obligatie, numita sarcina, fie in interesul lui insusi, fie al donatorului, fie al unei terte persoane.
-este revocabila donatia cu sarcina pentru neîndeplinirea conditiilor.
sfatul meu este sa inchei chiar tu donatia cu parintii si eventual acestia sa-si rezerve undr de uzufruct viager sau o abitatie asupra apartamentului. Fiind dobandit prin donatie bunul este doar al tau, bineinteles cu conditia sa figurezi doar tu in actul de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu sarcini, donatarul vrea sa vanda... poate fi oprit? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Matusa mea (unic proprietar) a incheiat cu fiul sau contract de donatie cu drept de abitatie viagera in favoarea ei. Matusa locuieste in apartament, fiul in ... (vezi toată discuția)
Reziliere donatie cu sarcini tefelica tefelica Buna ziua. As dori sa primesc si eu cateva sfaturi din partea dvs referitoare la un contract de donatie cu sarcini. Socrii mei au incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)