avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa renuntarea la concediul de cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa renuntarea la concediul de cresterea copilului

In speta , niciunul dintre parinti nu doreste intrarea in concediul de cresterea copilului sau se reintoarce imediat la servici primind in schimb bonificatia de 500 de lei lunar de la stat.
Intrebarea este daca angajatorul poate concedia angajatul pana la implinirea celor doi ani si daca da ce indemnizatie mai primeste parintele ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 17 Martie 2014
1. OUG nr.111/2010 prevede:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:

.....
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

2. Asadar, pana la implinirea varstei de 2 ani , nu se poate dispune concedierea daca persoana in cauza se afla in perioada in care beneficiati de stimulentul de insertie.
Daca intra in reorganizare judiciare, faliment sau dizolvare , atunci se poate concedia.

3. Incetarea c.i.m. nu are nicio legatura cu indemnizatia pentru CCC, decat cu plata stimulentului.
Multumesc frumos

Dar daca persoana isi da demisia in timpul acesta fara a se reangaja in alta parte mai beneficiaza de vreun ajutor ?
Stimulentul de insertie nu se mai plateste in acest caz.

OUG nr.111/2010:
ART. 17
(1) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
b) beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi nici nu se află în concediul pentru creşterea copilului;
c) a avut loc decesul copilului.
d) beneficiarul se află în situaţia prevăzută la art. 38 alin. (7).
(2) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constată una dintre situaţiile prevăzute la art. 16 alin. (2), cu excepţia lit. i).
(3) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi solicită concediul pentru creşterea copilului.
Beneficiaza de alocatia de stat pentru copil si de indemnizația pentru CCC - daca opteaza pentru acordarea acesteia si nu pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ady-70 ady-70 daca am avut stimulent de insertie fara sa beneficiez de C I C si mi a fost taiat deorece am fost dat in somaj acum daca m am angajat m ai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Mai primesc stimulentul de insertie daca firma da faliment si eu intru in somaj? AnamariaB. AnamariaB. Buna ziua, As vrea sa va intreb daca in cazul in care sunt in plata stimulentului de insertie si in acest timp firma falimenteaza si eu intru in somaj, mai ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contaractului colectiv de munca valikg valikg Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informare in urmatoarea speta: -in data de 21.03.2012 am reinceput activitatea in cadrul companiei din concediul de ... (vezi toată discuția)