avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Am avut un contract de munca in Italia unde statul de plata din august am avut 0 din cauza ca a fost inchis restaurantul dar apoi zilele de concediu mi le-a trecut in octombrie cand am inchis contractul de munca dar nu este specificat ca se refera la luna august si mi s-a spus ca nu se poate lua in calcul. din oct.lucrez in Romania si nu am intrerupere deloc doar acea luna pe 0.ce as putea sa fac?Mi s-a spus sa duc un venit agricol.Pina cand se poate face declaratia de venit agricol si cat ar trebui sa fie venitul pt.a se lua in calcul?ce alte venituri asi mai putea declara'? Venitul din subventia de la APIA de exemplu? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 17 Martie 2014
Spuneti care este luna prezumata cand veti naste?
voi naste la inceputul lunii mai
1. Daca veti naste in luna mai 2014 cele 12 luni ekigibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt iunie 2013 - mai 2014.

2. - Luati legatura cu Primaria de care apartineti daca va poate ajuta cu o adeverinta de venit agricol pe luna august 2013.
- Nu conteaza cat venit este, poate fi oricat de mic.

3. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

4. - Puteti sa incercati sa incheiati si un contract civil de prestari servicii retroactiv (pe luna august).
- Pentru asta trebuie sa vorbiti cu un angajator daca va poate incheia un astfel de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Sorina1986 Sorina1986 Buna ziua, Am avut un contract pe perioada determinata pana in luna august 2014, si de atunci am lucrat fara contract pana in momentul de fata pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)