avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Locuri de munca suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Locuri de munca suplimentare

Daca sunt angajat cu contract de munca pe perioada nelimitata cu program de lucru de 8 ore in ingrijirea copilului meu care are un handicap sever mai pot sa ma angajez cu contract de munca in alta parte?
daca da sub ce forma ma pot angaja si ce fel de contract de munca si mai ales care este perioada maxima de lucru pe care o pot presta la al doilea loc de munca?
Deci tin sa precizez ca sunt angajat ca si asistent personal in ingrijirea copilului meu care are un handicap mintal sever si ireversibil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 26 Aprilie 2009
in primul rand se pune problema daca va puteti lasa copilul in seama altei persoane...:-/ daca sunteti asistent personal, nu se presupune ca acesta are nevoie de dumneavoastra 24/24...? In fapt, va puteti angaja fara nici o problema si intr-un alt loc de munca, cu fractiune de norma, de 2/4/6 ore/zi si pe orice perioada doriti...:rolleyes:
Da asta am uitat sa precizez ca nu am posibilitatea de a lasa copilul in grija altei persoanedar consider ca poate sta singur o anumita perioada de timp fiind foarte linistit si nu creeaza nici un fel de probleme.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Cumulul de funcţii reglementat de Codul muncii presupune existenţa mai multor contracte de muncă, indiferent de tipul lor.
Prin urmare, aveti posibilitatea de a va angaja si in alta parte prin incheierea unui c.i.m. cu timp partial sau cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana salariata poate fi si insotitor la parintele bolnav? elam elam Buna ziua! Am o salariata incadrata cu cim pe durata determinata, cu un program normal de 8 ore/zi. Dumneai ingrijeste de mama bolnava pt care a obtinut ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Andradavid Andradavid Bună ziua , sunt angajată la primarie ca și asistent personal la tatăl meu și as fi vrut sa știu dacă mă mai pot angaja și în alta parte(țin sa ... (vezi toată discuția)
Doua locuri de munca mirela45 mirela45 lucrez ca asistent medical 4 ore deoarece am un copil cu handicap grav momentan sunt in concediu fara plata/ sunt insotitoarea copilului.Ma pot angaja si ca ... (vezi toată discuția)