avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuzarea unui expert tehnic judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuzarea unui expert tehnic judiciar

Consider ca expertul tehnic judiciar specialitatea constructii, numit de instanta, pe parcursul efectuarii masuratorilor, s-a antepronuntat, deoarece inainte ca macar masuratorile sa fie gata, ne-a spus in parte, fiecaruia dintre noi cei doi reclamanti, ca nu numai ca nu suntem prejudiciati, dar chiar valoarea terenului nostru s-a ridicat datorita construirii unui bloc langa noi, de dimensiuni mult mai mari decat cele autorizate, pentru ca datorita prezentei blocului vor veni investitori sa ne cumpere imobilele, sa faca blocuri. A insistat sa ne convinga, cu toate ca noi i-am argumentat ca legea s-a schimbat.

Eu am considerat ca aceasta antepronuntare ar fi motiv de recuzare, dar avocatul ne-a spus ca e riscant sa-l recuzam, atata vreme cat nu a declarat in scris, iar la judecata e cuvantul nostru, al reclamantilor, contra cuvantul expertului.
Procesul nostru fiind inceput in 2009, am inteles ca ni se aplica vechiul cod,
"Art. 204. - Expertii se pot recuza pentru aceleasi motive ca si judecatorii.
Recuzarea trebuie sa fie ceruta in termen de 5 zile de la numirea expertului, daca motivul ei exista la aceasta data; in celelalte cazuri termenul va curge de la data cand s-a ivit motivul de recuzare.
Recuzarile se judeca in sedinta publica, cu citarea partilor si a expertului."

Poate cineva sa ma ajute cu un sfat rapid, daca e cazul sa ma incadrez in termenul de 5 zile, intr-adevar nu-l putem recuza doar cu propriile noastre declaratii, pe care le putem sustine si in sala de judecata?
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2014
Rmilitaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rmilitaru , utilizator 08:38, 18 Martie 2014
Situatia expusa de dvs, NU se incadreaza in niciuna dintre conditiile prevazute pentru recuzare...deci cererea va fi respinsa ca neintemeiata...
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti o_zonne o_zonne Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale ... (vezi toată discuția)
Recuzarea expertului judiciar Matist Matist Buna ziua. Am cerut de la judecatorie recuzarea expertului judiciar, care a fost numita de executorul judecatoresc pentru avaluarea unei imobil pentru ... (vezi toată discuția)
Expertiza - acelasi expert pentru doua cauze? Matist Matist Buna seara. Daca poate sa ma ajuta cineva cu un raspuns Acelasi expert care a facut o lucrare la o dezbatere succesorala, mai poate sa faca o ... (vezi toată discuția)