Consider ca expertul tehnic judiciar specialitatea constructii, numit de instanta, pe parcursul efectuarii masuratorilor, s-a antepronuntat, deoarece inainte ca macar masuratorile sa fie gata, ne-a spus in parte, fiecaruia dintre noi cei doi reclamanti, ca nu numai ca nu suntem prejudiciati, dar chiar valoarea terenului nostru s-a ridicat datorita construirii unui bloc langa noi, de dimensiuni mult mai mari decat cele autorizate, pentru ca datorita prezentei blocului vor veni investitori sa ne cumpere imobilele, sa faca blocuri. A insistat sa ne convinga, cu toate ca noi i-am argumentat ca legea s-a schimbat.
Eu am considerat ca aceasta antepronuntare ar fi motiv de recuzare, dar avocatul ne-a spus ca e riscant sa-l recuzam, atata vreme cat nu a declarat in scris, iar la judecata e cuvantul nostru, al reclamantilor, contra cuvantul expertului.
Procesul nostru fiind inceput in 2009, am inteles ca ni se aplica vechiul cod,
"Art. 204. - Expertii se pot recuza pentru aceleasi motive ca si judecatorii.
Recuzarea trebuie sa fie ceruta in termen de 5 zile de la numirea expertului, daca motivul ei exista la aceasta data; in celelalte cazuri termenul va curge de la data cand s-a ivit motivul de recuzare.
Recuzarile se judeca in sedinta publica, cu citarea partilor si a expertului."
Poate cineva sa ma ajute cu un sfat rapid, daca e cazul sa ma incadrez in termenul de 5 zile, intr-adevar nu-l putem recuza doar cu propriile noastre declaratii, pe care le putem sustine si in sala de judecata?
Cel mai recent răspuns:
Rmilitaru , utilizator
08:38, 18 Martie 2014