avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carnet munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carnet munca

in perioda 01.012007- 31.03.2009 am avut contract de administrare cu un srl la care eram si asociat. societatea intra in procedura de radiere, iar eu am avut declaratie de asigurare la casa de pensii. de la 01.04.2008 nu am putut plati contributia din declaratie . in prezent sunt in procedura de angajare cu o alta societate. cum pot recupera cartea de munca de la casa pentru a o putea depune la noul angajator avand in vedere ca apar ca debitoe la casa de pensii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 27 Aprilie 2009
Cred ca nu e nevoie sa va mai spuna cineva ca nu va veti recupera cartea de munca pana nu achitati debitul.Despre angajarea la cealalta societate se poate face si fara carte de munca, in prima faza.
- Carnetul de munca este un act personal al titularului si nu poate fi cedat sau instrainat. Carnetul se pastreaza de unitate atit timp cit titularul este incadrat in munca, acesta avind dreptul sa verifice exactitatea tuturor datelor inscrise in carnet.
- Carnetul de munca poate fi retinut numai de organul de urmarire penala, pentru cercetari in legatura cu datele pe care le cuprinde. Organul de urmarire penala este obligat sa elibereze, unitatii sau titularului, dovada de retinere a carnetului de munca.
-
in cazul neeliberarii carnetului la incetarea activitatii, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plingere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea care a luat masura respectiva, in termen de 30 de zile de la data comunicarii
Puteti fi angajat si fara a prezenta cartea de munca ( in prima faza ) , dati o declaratie pe proprie raspundere prin care precizati ca aveti carte de munca si situatia ei in momentul angajarii . Important este ca angajarea sa se faca in baza unui CIM inregistrat la ITM ( dupa inregistrare un exemplar din CIM trebuie sa intre in posesia dumneavoastra ) . ati vorbit cu cei de la casa de pensii ? Referitor la calitatea de debitor , ar fi trebuit sa primiti de la casa de pensii, in prima faza , o somatie de plata dupa care se trece la executarea silita de recuperare a debitului.
cblanaionita a scris:

in perioda 01.012007- 31.03.2009 am avut contract de administrare cu un srl la care eram si asociat. societatea intra in procedura de radiere, iar eu am avut declaratie de asigurare la casa de pensii. de la 01.04.2008 nu am putut plati contributia din declaratie . in prezent sunt in procedura de angajare cu o alta societate. cum pot recupera cartea de munca de la casa pentru a o putea depune la noul angajator avand in vedere ca apar ca debitoe la casa de pensii?

Depuneti o cerere la Casa de Pensii pentru eliberarea carnetului de munca. Aceasta nu are niciun drept de a va retine carnetul de munca, pentru recuperarea debitului Casa de Pensii poate deschide o actiune in instanta si nicidecum sa va refuze eliberarea carnetului de munca.
In cazul neeliberarii carnetului de munca, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plîngere la judecătoria în a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării refuzului de eliberare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuza sa-mi inapoieze cartea de munca alex333 alex333 Am lucrat la nu \"angajator\"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a ... (vezi toată discuția)
Litigiu privind cartea de munca romibaro romibaro salariatul inceteaza relatiile cu angajatorul. constata ulterior ca nu a primit cartea de munca si da in judecata fostul angajator. este litigiu de munca, in ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca retinuta zoli78 zoli78 Salut,sunt nou pe acest site si am si eu o problema.Cartea mea de munca e la fosta mea firma,iar acuma am trimis pe cinava,care prin imputernicire legalizata ... (vezi toată discuția)