Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
Parintele, a divortat de mama naturala a copilului cand acesta avea varsta de 11 ani. Parintele s-a recasatorit si a dus o viata pe picior mare fara macar sa-l intereseze de acel copil. In urma decesului persoanei cu care a fost recasatorit, parintele a continuat sa duca o viata lipsita de griji, traind din vanzarea bunurilor pe care le-a mostenit de la sotia decedata. La batranete, avand in vedere ca pensia de 700 lei de care dispunea nu ii era suficienta pentru a tine ritmul cu viata pe care era obisnuit sa o duca, si-a vandut si ultima proprietate, respectiv casa, mutanduse la ,,iubita” cu 40 de ani mai tanara. Binenteles banii s-au consumat rapid iar el s-a trezit in strada cu o pensie de 700 de lei cu care nu se poate intretine. (In tot acest timp copilul a incercat sa i-a legatura cu parintele, insa s-a izbit de ignoranta totala. Acum intreb, in atare situatie, avand in vedere faptul ca pe parinte nu l-a interesat viata copilului si a preferat sa cheltuie pana la ultimul ban pe distractii, fara a lasa nimic de pe urma lui, poate fi obligat copilul sa intretina acest specimen numit ,,tata”?
Precizez ca parintele intentioneaza sa deschida o actiune in acest sens, impotriva singurului copil. Reiterez ca tatal a renuntat sa-si mai vada copilul de cand acesta a implinit varsta de 11 ani, iar acum, dupa mai bine de 40 de ani, intentioneaza sa oblige copilul la intretinerea parintelui.
Cunosc prevederile art. 513, art. 516, art. 517, art. 519 si art. 521 din Noul cod civil, insa nu sunt lamurit care sunt situatiile in care parintele are dreptul la intretinere
Cel mai recent răspuns:
jaguarxkr , utilizator
20:40, 18 Martie 2014