Va prezint urmatoarea speta:
Am efectuat partaj succesoral la judecatorie care a fost finalizat in decembrie 2006 cu o Sentinta civila neatacata de nici una din parti.
Punerea in posesie (este vorba de curti constructii) am facut-o fara executor, iar in anul 2008, cand am si efectuat cadastru cu amplasamentul si delimitarea corpului de proprietate am semnat reciproc in prezenta persoanei autorizate de la cadastru inclusiv procese verbale de vecinatate in care fiecare recunoastem stabilirea limitei si vecinatatile
La aceasta data(2014) vecinul meu vrea , cu ajutorul unui eventual executor sa mute cu cativa metri limita spre curtea mea pe motiv ca ar fi fost o greseala a expertului care a facut schita proprietatii. Presupusa greseala e relativa.
Intrebare:
1.Ce sansa are sa mute limita proprietatii, adica sa pierd din suprafata terenului ce mi se cuvine? Daca s-ar intampla, eu nu as mai avea cuantumul suprafetei din Sentinta.Mai mult decat atat: limita proprietatii ar fi “impinsa” pe sub casa mea!?
2.Dupa mai mult de 7 ani nu a intervenit cumva si o prescriere?
Va multzumesc anticipat!
Termenul "granituire" e foarte tehnic....... de fapt doream sa stiu ca o data ce a semnat ca recunoste limitele proprietatii vezi mai sus in ce conditii, acum de ce vrea altfel.
Iata ce este cu acea eroare: In raportul expertului la o pagina scrie dimensiunea actuala, iar la alta pagina cand face schita scrie dimensiunea eronata.
In prezenta unei comisii de trei persoane de la Cadastru am hotarat de comun acord ca varianta 2 nu se poate aplica si am stabilit limitele asa cum sunt pe teren.
Neavand reactii la subiectul meu reactivez discutia tot eu: actiunea de granituire a fost facuta nu cu un executor judecatoresc ci cu COMISIE DE SPECIALISTI CADASTRU. Noi proprietarii am acceptat si semnat in cunostinta de cauza granita proprietatilor noastre in prezenta acestor specialisti.Totul a fost memorat in procese verbale girate de acesti specialisti.
Mai poate fi contestabila granituirea?