Asociatia de proprietari nu mi-a platit in termen de 30 zile de la primirea notificarii din 26.09.2012 suma de 4 283.18 lei reprezentand lucrarile de hidroizolatie a terasei blocului pe care am fost nevoita sa Ie efectuez pe cheltuiala proprie si cei din conducerea asociatiei nu au acceptat o negociere in care sa stabilim de comun acord un grafic de plati. Am trimis o notificare Asociatiei de proprietari, prin care le aduc la cunostinta faptul ca refuz plata cotelor de intretinere pana la concurenta sumelor de bani pe care asociatia de proprietari mi le datoreaza. Asociatia de proprietari mi-a pus ipoteca pe apartament la cadastru. Mentionez ca nu locuiesc in apartamentul a carui terasa am tot reparat-o, locuiesc in alta localitate unde am serviciul. Pot promova acţiune în instanţă pentru compensare creante in localitatea unde locuiesc? Ce pasi trebuie sa urmez? Va rog sa ma ajutati! Va multumesc,
Instanta competenta este cea de la sediul paratului. Compensarea opereaza îndată ce există două datorii certe, lichide şi exigibile, oricare ar fi izvorul lor, şi care au ca obiect o sumă de bani sau o anumită cantitate de bunuri fungibile de aceeaşi natură.
In functie de valoarea creantelor de compensat, este posibil sa aveti obligatia de a urma sedinta de informare asupra beneficiilor medierii anterior sesizarii instantei.
Preluare creante
beinaz a
Revenind la ceea ce v-am intrebat mai jos am rugamintea sa-mi spuneti daca se poate face o preluare de creante.
Societatile au datorii una fata de cealalta ... (vezi toată discuția)