avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vatamarea corporala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vatamarea corporala

Buna ziua,am o intrebare: o prietena a fost implicata intr-o altercatie privind maidanezii;in aceasta altercatie a fost impinsa iar ea si-a rupt piciorul.A fost internata,acum externata,s-a dus la medicina legala,va iesi actul de acolo si vrea sa dea in judecata cele 2 persoane,sot-sotie,care au vatamat-o si vrea si despagubiri materiale .Cum se calculeaza aceste compensatii?( nu stie cum sa evalueze material, situatia).Are nevoie de 45 zile de recuperare,se deplaseaza cu scaun cu rotile,are surub la genunchi(potrivit externarii din spital),iar concediu medical mai mult de 3 luni. Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: rcapretieftin , Consilier juridic 14:59, 25 Martie 2014
Buna ziua,
Nu exista o modalitate standard de calcul al daunelor morale.
Pentru daunele materiale trebuie sa depuna acte care sa dovedeasca sumele platite pentru toate manevrele medicale precum si pierderile suferite avand in vedere diferenta intre salariul net si compensatia pentru concediu medical.
Daunele morale se refera la acele daune nedovedibile cu acte ci suma care ar reprezenta o contravaloare a suferintelor sale. O stabiliti dumneavoastra la cat credeti, eventual consultandu-va cu un avocat, iar instanta poate sa admita suma sau sa o diminueze.
Buna ziua,multumesc pentru mesaj. Dosarul se va depune laJudecatoria Lehliu.(Calarasi) Unde pot gasi un av care sa doreasca sa o reprezinte acolo? Puteti sa ne recomandati pe cineva? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto iyanis iyanis buna seara tuturor. As dori sa va intreb pe cei care au idee despre urmatoarea problema , de la IML am primit un document in care scrie ca am hematoane la cap ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala - cuantum daune morale si materiale blindbm blindbm Buna ziua, in urma cum 2 saptamani am fost implicat intr-un incident... am fost lovit in club eu si un amic de catre mai multi sportivi, cunoastem agresorii. ... (vezi toată discuția)
Daune pentru pieton accidentat syraxes syraxes Sotia a fost accidentata pe trecerea de pietoni de o masina care se deplasa cu viteza mica (asta a indus-o in eroare : parea ca va opri) dar de fapt soferul ... (vezi toată discuția)