avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte vatamata

Avand calitatea de parte vatamata in proces penal, sunt obligat sa ma prezint la fiecare termen. Pot deveni martor sau alta calitate procesuala...multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 19:50, 18 Martie 2014
Daca aveti pretentii civile in legatura cu vatamarea pe care ati suferit-o in urma infractiunii, va puteti constitui parte civila.
Nu este obligatoriu sa va prezentati la fiecare termen de judecata. Puteti fi reprezentat de avocat sau pur si simplu sa nu va prezentati.
Multumesc frumos. A fost la primul termen si nu ma constitui parte civila, nu doresc sa fac rau nimanui...cu toate astea este al treilea termen la care sunt citat si binenteles am fost audiat de fiecare data...
In ce sens audiat? Adica ati dat declaratie la fiecare termen? este putin ciudata situatia...
Exact....nu inteleg de ce. Daca nu ma mai prezint sau trimit un avocat este in regula sau ma transforma in martor sau mai stiu eu in ce. Sincer nu mai vreau holul ala numit Instanta. Multumesc frumos
Daca ati fost audiat, banuiesc ca ati spus ca nu vreti sa va constituiti parte civila, adica nu aveti nicio pretentie materiala.
Puteti trimite un avocat sa va reprezinte.
Instanta nu va transforma in martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare proces! marianbrunetel marianbrunetel Am un proces in Bacau,eu fiind parte vatamata pentru fond talharie si trebuia sa ma prezint de mai multe ori pana acum dar nu am putut.Daca nu ma mai prezint ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata - proces in fond, obligatie de prezentare minodora_1973 minodora_1973 Solutie: pentru a se cita partea vătămată cu menţiunea de a se prezenta în instanţă şi de a face dovada că este administratorul SC X SRL sunt ... (vezi toată discuția)
Citatie la judecatorie ca parte vatamata - trebuie sa ma prezint in mod obligatoriu? adimg adimg Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie: mi s-a furat portofelul in urma cu o luna, iar faptasul a fost prins chiar atunci. Imediat dupa ce am fost eu ... (vezi toată discuția)