avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea legii 284 din 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea legii 284 din 2010

Sunt salariat in sistemul bugetar ( sanitar) din 2008 si am constatat ca mai multi colegi de serviciu incadrati dupa 2010, pe aceiasi functie, in aceiasi sectie, cu aceleasi sporuri si au un salariu cu 300 lei mai mult ca mine. Am fost la financiar, unde mi s-a explicat ca diferenta provine de la grila de salarizare prevazuta de leg. 284/2010, de care eu nu beneficiez pentru ca sunt incadrata inainte de intrarea in vigoare a legii. Mentionez ca eu am si vechime mult mai mare in domeniu decat persoanele respective.
Va rog sa ma ajutati, sau sa ma indrumati pentru a putea indrepta aceasta nedreptate care mi se face!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 19 Martie 2014
Dupa aparitia Legii nr.329/2009 si apoi a Legii nr.284/2010 nu ati primit nicio decizie de stabilire a noului salariu?
Nu am primit nici o decizie din martie 2009 cand am dat examenul de debutant. Mentionez ca am colega care a sustinut anul acesta examenul de debutantm si are salariul cu 300 lei mai mare ca al meu, lucrand pe aceiasi functie.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

....

In acest sens, depuneti o solicitare scrisa la angajator sa va elibereze o copie de pe decizia de stabilire a sa va elibereze un exemplar de pe decizia de stabilire a salariului, in urma aparitiei Legii nr.284/2010.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare în funcþie elena_87 elena_87 Bună ziua ! Colega mea a promovat cu examen de licentă facultatea de ªtiinţe Juridice şi Administrative. A fost încadrată ca secretar I/A cu studii ... (vezi toată discuția)
Salarizare logofatu logofatu Sunt angajata intr-un spital de urgenta din anul 2009 ca asistent medical. Am gradatia 5 si studii superioare, iar salariul meu de incadrare este de 1200 ron, ... (vezi toată discuția)
Salariul foarte mic jany_ro jany_ro buna ziua, sunt angajata unei primarii in calitate de asistent medical comunitar.am absolvit postliceala sanitara in 2008 si tot de atunci sunt si angajata pe ... (vezi toată discuția)