avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROBLEME CU BCR LEASING
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROBLEME CU BCR LEASING

Buna seara,
Am avut un contract de leasing in 2006 pe 5 ani,am platit toat cele 60 rate +avans si la sfirsit nu am mai avut bani de rata reziduala,In august 2011 a expirat contractul iar in aprilie 2012 au venit si au ridicat masina.Au facut un proces verbal de predare-primire,am intrebat.Mai am ceva de plata-Au spus nu.Rata reziduala era 1700 EU,au vindut-o cu 3400 EU si in iunie 2013 m-am trezit cu poprire pe contul de salariu.Mi-au oprit timp de 8 luni 30% din salariu pina in ianuarie 2014 nu stiu ce penalizari si in martie 2014 cind m-am dus sa platesc impozitul -surpriza- mi-a venit impozit pe masina pe anul 2012,2013 si 2014.Anul trecut cind am platit impozitul nu am avut nici o masina si acum de unde o fi aparut?Ma intreb???Pina cind o sa mai platesc la aceasta masina,
Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens????
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:18, 18 Martie 2014
In cazul contractului de leasing obligat sa plateasca impozitul (care este o taxa pe proprietate) este firesc proprietarul, adica firma de leasing.

Dvs sunteti beneficiarul leasingului, utilizatorul si nu aveti obligatia platii impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat si lasat fara masina piticu13 piticu13 Buna ziua ,dupa cum spune si titlul am fost lasat fara masina prin inselaciune si anume,in august 2008 am vorbit cu un prieten sa iau o m asina in leasing pe o ... (vezi toată discuția)
Masina leasing tampau gabriela tampau gabriela Va rog mult sa ma ajutati in urmatoare problema : SC ... a luat o masina in leasing pe o perioada de 48 de luni .Au fost platite avansul si 44 de rate in suma ... (vezi toată discuția)
Valoarea reziduala la contract leasing meganvio meganvio Poate sa ma ajute cineva cu informatii actuale legate de valoarea reziduala la un leasing auto? Am avut optiunea in ctr.sa platesc in rate valoarea reziduala . ... (vezi toată discuția)