avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala vanzare cumparare

Caz: locuinta construită la sat inainte de 1990, cumpărată de la Primărie, în prezent vândută cu promisiune bilaterală, cu act încheiat la Cabinet notarial.
Întrebare: cine este responsabil de plata impozitului pe clădire, fostul sau actualul proprietar?
Locuinţa nu este intabulată, deci actualul proprietar este în posesie de fapt.
Cel mai recent răspuns: OlteanuT , utilizator 10:51, 13 Mai 2014
daca este o promisiune de vanzare si vanzarea nu s-a finalizat, locuinta apartine fostului proprietar, adica vanzatorul este inca proprietar, in consecinta vanzatorul trebuie sa plateasca impozitul pana la finalizarea contractului de vanzare cumparare
Nu a fost stabilit un termen pentru finalizarea vânzării, locuinţa este în posesie de fapt a noului proprietar, urmând ca în posesie de drept să intre după intabulare.
Promsiunea nu este un ac translativ de proprietate, deci proprietar este promitentul vanzator eltrebuie sa plateasca impozite. Promisiunea trebuie sa aiba un termen.
Promisiunea e fără termen. Proprietarul plăteşte impozitul, dar ce se poate face în continuare.
1. Să încerce să reintre în posesie (sunt peste 7 ani de la încheierea actului de promisiune).
2. Intabularea e complicat de făcut (locuinţa e tip bloc, cu apartamente nelocuite). Terenul, fost al C.A.P. în prezent e al unui proprietar.
3. Există altă posibilitate care să ducă la scoaterea din proprietate? Locuinţa a fost dobândită prin succesiune de către moştenitori (soţie şi doi copii)
Vă mulţumesc pentru ajutor
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
OlteanuT, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare imobil Issabella99 Issabella99 Buna ziua!Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil la notar.In antecontract ,notarul a cerut notarea promisiunii bilaterale de vanzare ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda schinteie schinteie Am facut in urma cu un an o prmisiune bilaterala de vanzare cumparare a unei mansarde.In aceasta promisiune promitentii vanzatori se obliga sa dea aceasta ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata pina la data actuala COMAN IULIAN COMAN IULIAN Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 2008 a unui teren extravilan facuta de tatal meu care a decedat in 2018. La obiectul ... (vezi toată discuția)