avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare imobil

Buna ziua!Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil la notar.In antecontract ,notarul a cerut notarea promisiunii bilaterale de vanzare cumparare in cartea funciara.Am primit azi raspunsul de la ANCPI.Se mentioneaza refuzul inscrierii deoarece dreptul de proprietate inscris in CF este in favoarea familiei de la care au cumparat casa,actualii proprietari.Ce trebuie sa faca actualii propritari pentru a putea fi inscrisi in CF?
Cum ma poate afecta asta pe mine ca si promitent cumparator,care am incheiat un antecontract ,dar promitentul vanzator nu este inscris in CF?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:26, 21 Iulie 2015
Sa isi inscrie dreptul de proprietate promitentii-vanzatori.
Da,dar asta era intrebarea care este procedura ca promitentii vanzatori ca sa poata inscrie in CF?Ar putea exista vreo-un impediment in inscrierea lor in CF,care sa ma afecteze pe mine ca promitent cumparator?
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
Issabella99, utilizator
Sa solicite intabularea in baza contractului de vanzare-cumparare cu fostii proprietari si apoi solicitati notarea promisiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Inscriere promisiune pt cota unui mostenitor necsu necsu Am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare pt un teren cu unul din cei trei mostenitori ai defunctilor. Pot inscrie promisiunea in Cartea Funciara si daca ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare characlan11 characlan11 Buna ziua.Am facut o promisiune sinalagmatica de vanzare cumparare pentru un garaj care este inclus pe CF-ul unui apartament.Pretul garajului a fost platit ... (vezi toată discuția)