avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la serviciu dupa medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la serviciu dupa medical

Buna ziua,
Va rog frumos, am urmatorul caz: un angajat a fost in concediu medical 8 luni de zile - tbc. Inainte de a relua activitatea i se face, da catre un cabinet de Medicina muncii controlul medical pentru reluarea activitatii. In fisa de aptitudine, i se trec o serie de recomandari(sa nu faca efort fizic mare, ferit de frig si umezeala, curenti de aer) si este declarat Apt conditionat. Avand in vedere domeniul de activitate al societatii, daca angajatul ar reincepe activitatea, este expus la exact aceste contraindicatii prescrise de medic. Ce putem face cu el, avand in vedere ca societatea nu-i poate oferi un alt post de munca, dar nici nu doreste sa renunte la el intrucat este un bun si vechi angajat.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Salariatul , utilizator 00:25, 22 Martie 2014
1. Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

2. Il poate promova intr-o functie de conducere - sef de birou, sef de echipa etc., daca nu se doreste renuntarea la serviciile acestuia.
Frumos.Uite un patron cu suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa aptitudine daniela-claudia daniela-claudia Un salariat urmeaza a-si schimba functia si locul de munca, motiv pt.care a inaintat fisa de aptitudine pt.noua functie, respectiv ingrijitor. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu tuberculoza Ina.ina2023 Ina.ina2023 Buna ziua. Din punct de vedere legal o persoana diagnosticata cu tbc se poate angaja dupa primele 2 luni de tratament, nefiind contagios? Asta avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea recomandarilor medicului de medicina muncii lorinaflorina lorinaflorina Lucrez intr-o societate 4 ore, deoarece am si pensie de invaliditate, avand o operatei de coloana cervicala. De la medicul de medicina muncii mi s-a ... (vezi toată discuția)