avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CM incepand cu ziua desfacerii CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CM incepand cu ziua desfacerii CIM

Daca in aceeasi zi cu desfacerea disciplinara a CIM intervine concediu medical, acesta din urma mai are prioritate in acest caz? ? Logic ar fi ca acesta sa nu fie luat in consideratie din acea zi CIM fiind desfacut.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters146823 , utilizator 13:39, 21 Martie 2014
@Katy66

Cand a luat angajatul la cunostinta de decizia de sanctionare disciplinara?
I s-a adus la cunostinta telefonic in data de 18.03. deoarece in aceasta zi nu a fost prezent la serviciu, anuntase telefonic doar ca nu se simte bine nimic de CM, si am transmis prin prioripost scrisoare cu decizia in data de 18.03. Inca nu am primit confirmarea de primire.
In adresa prin care aduce la cunostinta CM transmisa prin e-mail in data de 19.03 chiar mentioneaza ca i-a fost adus la cunostinta de dl. ( seful sau ierarhic) la ora 8.30 ca i s-a desfacut CIM si ca se afla in CM.
Putem sa spunem SI ca nu ne-a anuntat ca nu am primit mail , oricum nu anunta asa cum cere regulamentul intern si datele CM, perioada de CM. Am dori insa sa procedam corect.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
ContSters146823, utilizator
Daca data comunicarii deciziei de sanctionare (data primirii de catre salariat) e ulterioara primei zile de CM, atunci CIM este suspendat pana la expirarea CM. Daca nu comunica certificatul medical conform prev RI poate fi sanctionat disciplinar.
Si ce facem daca data comunicarii Decizie de suspendare a CIM coincide cu data primei zile de CM? Sa cerem ca medicii care elibereaza CM sa precizeze si data si ora eliberarii. Atunci primul are intaietate, nu?
UIte-asa ne jucam de-a salariatul care nu vrea sa munceasca dar e descurcaret si angajatorul care respecta legea, pana a ajuns la 180 zile CM. Daca era cu adevarat bolnav era de inteles si nu eram in situatia asta.
Parca vad cum ne da in judecata, cere si daune morale iar instanta ca un avocat care apara mereu salariatul de abuzurile angajatorului.... O sa propunem infiintarea unui post de "trantor " pana la reintegrare ca sigur va accepta.
Imi intelegeti frustrarea, e nedrept, am muncit prea mult pentru cineva care nu vroia sa faca nimic. Si va fi greu sa-l fac pe director sa inteleaga ca CM are prioritate chiar si in fata suspendarii CIM .
Va multumesc, chiar am invatat multe de aici si mi-ati fost de ajutor in fiecare moment dificil.
Daca este vorba despre suspendarea c.i.m., atunci concediul medical are prioritate. Incaparitatea temporara de munca constituie o suspendare de drept a c.i.m., esuspendarea c.i.m. ca urmare a unei astfel de situatii opereaza ope legis (in virtutea legii.)

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract individual de munca cris1957 cris1957 Pot actiona in instanta angajatorul pentru ca mi-a transmis pe mail decizia de incetare a contractului de munca incepand cu o data la care ma aflam in concediu ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim ContSters147006 ContSters147006 Ne aflam in urmatoarea situatie: un salariat a intervenit cu CM din ziua incetarii CIM. Am modificat data de incetare cu ultima zi a CM dar vine cu un alt CM ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara suciu_diana suciu_diana in cazul in care un angajat isi ia concediu de odihna inainte de implinirea termenului de 30 de zile pentru finalizarea cercetarii si emiterea deciziei, cum se ... (vezi toată discuția)