avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Continut dosar ONG pentru judecatorie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Continut dosar ONG pentru judecatorie

Buna ziua,

As dori o clarificare asupra continutului dosarului pentru atestarea unui ONG de catre judecatorie. In diverse ghiduri de infiintare am citit ca este necesar ca acesta sa contina, printre alte documente cate 5 sau 6 copii din act constitutiv si din statut. Ceea nu imi este clar este daca aceste copii trebuie sa fie cele autentificate la notar, sau cate un exemplar din act constitutuv si din statut autentificat notarial si 5 copii de pe acestea?
Am discutat cu doi notari diferiti si mi-au spus versiuni diferite. Unul mi-a spus ca actele autentificate raman la noi si doar cate un exemplar merge la judecatorie iar celalalt ca toate exemplarele autentificate merg la judecatorie si noi, fondatorii pastram copii.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: moonprincess , utilizator 10:35, 22 Martie 2014
Am luat legatura cu cativa avocati din Bucuresti pentru a ne ajuta, fiindca in Ploiesti am intrebat la 10 sau 11 cabinet de avocatura si am primit doar raspunsuri descurajante...
Dupa cum ziceti dvs. doar atestarea avocatiala a actelor constitutive ar depasi 1000 ron, ceea ce tot nu cred! Puteti afla care e onorariul unei firme ploiestene de consultanta daca ar face demersurile pentru constituirea ONG-ului de la A la Z?
Undeva intre 1200 si 1400 de lei. Dar am ales in final varianta de a lucra cu un avocat din Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)
Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)
Onorariu infiintare asociatie non-profit matei23s matei23s Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru ... (vezi toată discuția)