avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata concediului de odihna

Buna ziua!
Am lucrat la o firma timp de 8 luni iar cand am plecat din firma mi-am facut cere de incetare a C.I.M. conform art 55 lit. b si am cerut si compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat. Asta s-a petrecut la inceputul lui Decembrie 2013 si nu am primit inca nici un ban. Am facut plangere la ITM si de acolo am primit raspuns ca din moment ce nu mai sunt angajat ei nu pot sa ma ajute sa imi recuperez bani si ca trebuie sa merg in instanta pentru a recupera. Intrebarile mele sunt: Care sunt costurile? Care sunt sansele sa imi recuperez bani? Pot cere si alte depagubiri? Care ar fi demersurile care trebuie sa le fac pentru a-mi recupera bani?(unde trebuie sa merg, ce acte trebuie sa am cu mine cand merg, am nevoie de avocat). Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai detailat pentru ca nu is trecut prin asa ceva sa stiu ce si cum si unde.
Multumesc,
Marius
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:34, 21 Martie 2014
As mai avea ca ultima intrebare, sper, cat timp dureaza litigiul?
Este o intrebare la care nu veti gasi un raspuns exact. Un litigiu poate si pana la cativa ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriptie a co neefectuat lauraadriana lauraadriana La incetarea CIM salariatul solicita compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in perioada derularii contractului de munca, respectiv 2007-2016. ... (vezi toată discuția)
Despre concediu de odihna getad getad Buna ziua! Va rog, sa-mi raspundeti (sunt 3 cazuri diferite): 1) anul acesta se poate lua concediul de odihna pt anii 2013 , 2014 , 2015 ? (datorita ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)