avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii marfa din Grecia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii marfa din Grecia

Buna ziua, am infiintat un I.I. neplatitor de TVA si intentionez sa cumpar marfa din grecia( legume si fructe). As vrea sa stiu, daca platesc TVA-ul in statul grec, pot sa cumpar marfa pe parcursul anului si de 15000 de euro, sau trebuie sa ma declar platitor de TVA in Romania, dupa ce depasesc cele 10000 de euro? Din Codul Fiscal nu inteleg clar ce trebuie sa fac daca cumpararile mele depasesc cei 10000 de euro, in situatia in care II-ul nu e platitor de TVA in Romania. Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 19:44, 22 Martie 2014
De la cine cumparati ? Daca sunt PJ platitoare de tva puteti cumpara de maxim 34.000 de lei pe an. Dupa aceasta valoare trebuie sa va inregistrati in ROI. ( inreg in scopuri de tva sau sa va luati un cod de tva)
Daca sunt neplatitori, puteti cumpara cat vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)
Tva dan38 dan38 Un PFA romanesc neplatitor de TVA cumpara marfa (haine) din Spania. Unde e indicat sa platesc TVA? multumesc (vezi toată discuția)