avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Act notarial la vanzarea unui autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Act notarial la vanzarea unui autoturism

Buna,
Am si eu o intrebare: la vanzarea unui autoturism se poate intocmi un act notarial prin care cumparatorul sa fie obligat sa plateasca toate amenzile care vin pe adresa vanzatorului, in cazul ca cumparatorul se dovedeste de rea credinta si nu mai inmatriculeaza masina pe numele lui.
Se exclude varianta treceri pe certificatul de inmatriculare "instrainat la data de ... si semnatura" findca cumparatorul vrea sa inmatriculeze masina fara timbru de mediu, iar cat tine procesul masina sa ramana pe numele vanzatorului.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:22, 20 Martie 2014
certificatul fiscal pentru instrainare auto pot sa il fac si inainte de a face contractul de vanzare? sau cand se face?
trandafir2 a scris:
(emis anterior sau la data contractului de V/C)

Pai inainte de actul de V/C, nu ca "si inainte", ci doar inainte sau inclusiv la data actul de V/C.
Atentie cand faceti certificatul fiscal,deoarece acesta are valabilitate strict pentru luna in care este emis
Da, CORECT, este valabil doar pana la sfarsitul lunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto vandut doar cu contract de vanzare - cumparare de mana VPR21 VPR21 Buna ziua! In 18.09.2014 am vandut un autoturism inmatriculat in Ro printr-un contract de V-C completat de mana. Autoturismul era si este in continuare ... (vezi toată discuția)
Mentiuni talon auto ArdeleanDaniel ArdeleanDaniel Buna ziua, este obligatorie trecerea pe talonul auto al unui autoturism instrainat a mentiunii \'instrainat catre...\' sau ceva asemanator? (vezi toată discuția)
Masina neradiata - rca, amenzi pasalegaviorela pasalegaviorela fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului care se gaseste in cartea de identitate a masini pentru a evita ... (vezi toată discuția)