avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin expirat si pasaport pierdut, cat pot locui asa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin expirat si pasaport pierdut, cat pot locui asa in Viena?

Buna. Eu locuiesc in Viena, tocmai ce mi-a expirat pasaportul iar buletinul l-am pierdut de ceva vreme iar singurul act pe care il mai am este certificatul de nastere, nu am posibilitatea financiara momentan sa plec in tara pentru a-mi reface buletinul.
As dori sa stiu care sunt riscurile la care ma expun in momentul in care ma opreste politia pe strada si imi cere un act de identitate, ma va ajuta cu ceva certificatul de nastere?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:42, 21 Martie 2014
Certificatul de nastere nu va ajuta pentru ca nu e act cu poza. Nici in Romania nu v-ati putea legitima cu el, nu e act de identitate ci de stare civila.

Nu stiu ce s-ar putea intamla daca sunteti legitimat insa nu poate fi mare lucru. Sunteti in interiorul Uniunii si avem consulat, sunati la ei daca se intampla sa aveti astfel de probleme. Bine ca mai aveti pasaportul. Aveti grija de el, chiar si asa expirat e mai bun decat certificatul de nastere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea pasaportului romanesc in uk Lichiku Lichiku Buna seara. Mă numesc Negru Valeria si deţin dublă cetăţenie, a Republicii Moldova si cea a României. La data de 09.03.2014 mi-am pierdut paşaportul ... (vezi toată discuția)
Casatoria civila cu cartea de identitate expirata? OANA IULIANA2 OANA IULIANA2 Pot oficua casatoria civila cu pasaportul? Buletinul Este expirata si suntem in strainatate,deci nu pot reface buletinul inainte. (vezi toată discuția)
Buletin expirat mariogabi mariogabi am o mica problema va rog sa ma ajutati,am buletinul si passaportul expirat,locuesc in grecia cu familiea de mai bine de 15 ani.problema este ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)