avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot merge la proces in locul sotului meu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot merge la proces in locul sotului meu?

Sotul meu a contestat in instanta un proces-verbal de contraventie la Judecatorie. A avut loc prima infatisare ramanand in pronuntare, a primit o intampinare din partea DGPMB la care nu a depus nimic. El este sofer in tara si nu se poate prezenta. La ultimul termen am fost eu, iar presedintele mi-a spus ca nu pot sa ma prezint in locul sotului decat daca am ceva de genul: procura, delegatie pentru reprezentare in instanta? Nu am inteles bine, ma poate ajuta cineva? Ce hartie trebuie sa prezint la urmatorul termen? De unde o procur? Va multumesc mult.
daca sustineti ca a ramas in pronuntare, inseamna ca litigiul s-a finalizat si ar trebui sa verificati pe portal hotararea.
daca a mai fost acordat un termen si nu este necesara prezenta dvs la termen, sotul poate trimite o adresa prin care solicita judecata in lipsa.
Daca instanta a ramas in pronuntare, atunci nu mai aveti la care termen sa va mai prezentati. Verificati pe portalul instantei daca exista o solutie pronuntata.

Daca dosarul mai are termene sau daca doriti sa il reprezentati pe sotul dvs intr-o eventuala cale de atac atunci va trebuie o procura speciala autentica, notariala pt a-l reprezenta, fara a putea insa sa puneti concluzii orale.
Dar pot depune concluzii scrise impreuna cu procura?
Ar fi fost foarte bine dacă ați fi precizat în ce stadiu este dosarul, pe rol sau în pronunțare. Din mesajul dvs. inițial nu se înțelege de ce vorbiți întâi despre ultimul termen și apoi despre următorul termen. După ultimul termen al unei cauze nu mai poate exista un termen ulterior. De principiu, într-un dosar aflat pe rol sau în care s-a amânat pronunțarea se pot depune concluzii scrise.
dacidaci a scris:

Dar pot depune concluzii scrise impreuna cu procura?


Stimată doamnă,

Aici, din păcate, îmi scapă logica întrebării dvs.

Înțeleg că soțul dvs nu se poate prezenta la proces. Înțeleg că instanța a rămas în ponunțare. Ceea ce nu înțeleg, însă, sunt următoarele lucruri:

1. Presupunem că instanța a amânat pronunțarea.
În acest caz, nu văd motivul pentru care să depuneți dvs concluzii scrise. Mai percis nu văd motivul pentru care nu poate depune - adică semna și depune - respectivele concluziile însuși soțul. Transmiterea acestora se poate face și prin fax/e-mail, deplasarea nefiind obligatorie.

2. Presupunem că instanța nu a amânat pronunțarea. În acest caz, din păcate, discuția este inutilă, nemaiavând ce depune, datorită lipsei timpului.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot depune probe dupa ce dosarul a ramas in pronuntare? GardieniiRevolutiei89 GardieniiRevolutiei89 la primul termen de judecată, înainte să depun dovezile în susţinerea prejudiciului. la cererea mea judeătorul a amânat pronunţarea cu o ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila dutu69 dutu69 In urma unei contestatii legate de o concediere ilegala (pe motiv fals de desfiintare a postului), la infatisare, judecatoarea a propus rezolvarea pe care ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare davbog1984 davbog1984 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta am si eu o mare nelamurire. Pe data de 12 Mai mi s-a spus ca este in pronuntare, seara mai tarziu am verificat pe ... (vezi toată discuția)