avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buza ziua. Va rog mult sa ma sfatuiti intr-o problema: in 18 martie am primit acasa o somatie de plata de la un executor judectoresc pentru o rovinieta neplatita; detaliile mi se par incredibile: am mers in data de 17.01.2011 pe A1, fara rovinieta, procesul verbal de contraventie a fost incheiat la data de 06.07.2011, fara semnatura; in tot acest interval de 3 ani, eu nu am primit absolut nici o hartie de la ei, la primarie nu apare nici o amenda, asa ca plicul cu pricina a cazut ca o bomba in capul meu....Intrebarea mea este daca pot contesta aceasta amenda, de fapt totalul de plata este de 620 lei, si daca pot, in ce temei?
Cel mai recent răspuns: Blonduta04 , utilizator 16:40, 20 Martie 2014
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Inainte, va sfatuiesc sa va adresati unui avocat caruia sa-i prezentati toate actele.
vad ca sunteti avocat , puteti sa imi spuneti daca termenul in care s-a incheiat procesul verbal vi se pare ca este ok? eu am citit in lege ca este de 30 de zile? stiti altceva? multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
Blonduta04, utilizator
Exista niste termene de transmitere a PV si de contestare a lor. Aveti dreptate dar asta trebuie sa constate instanta.
De aceia v-am spus sa va adresati unui avocat avand in vedere ca dumneavoastra ati ajuns in faza de executare silita fara a fi instiintata de existenta acelei contraventii.
Va multumesc mult pt raspuns si va doresc o zi cat mai frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verba de constatare a contraventiei Angelaangela2015 Angelaangela2015 Buna ziua. Tatăl meu a primit un proces verbal de constatare a contravenției in care scrie asa : Prezentul proces verbal de constatare a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta orestromica orestromica Amenda pentru rovinieta primita prin posta poate fi contestata in instanta? (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa 6 luni de la savarsirea faptei radw radw Buna ziua. Astazi am primit acasa o amenda pentru faptul ca am circulat fara rovinieta pe drumurile publice(Autostrada A1, Km 74+400) in data de ... (vezi toată discuția)