avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare contract de inchiriere

Avem urmatorea problema:

Avem un contract de inchiriere cu proprietarul pe o societate comerciala care, este in lichidare.
Dorim sa transferam contractul de inchiriere catre o alta societate comerciala.
Putem sa facem asta in vre-un mod? Proprietarul nu prea vrea si zice ca n-are timp si sa ne descurcam noi lol.
Putem s-o facem fara ca sa mai trebuiasca semnatura lui?
Eventual printr-un act de cesiune... Daca trebuie am putea sa-l facem trilatelar si sa obtinem semnatura lui, trebuie sa mergem cu el la administratia financiara?
Se poate cesiona contractul de inchiriere catre alta terta parte daca acel contract de inchiriere nu prevede expres ca cesiunea totala sau partiala a contractului este interzisa.
Societatea care vrea sa cesioneze contractul este in lichidare judiciara sau voluntara? Av. Ioana

Pentru Av.Ioana:

D-na avocat, faceti confuzie intre subinchiriere si cesiunea contractului. Va recomand Contracte speciale-Fr.Deak
In speta, nu se poate cesiona contractul nici total, nici partial. Probabil aveti in vedere subinchirierea totala sau partiala....
Corect! Sunt de aceeasi parere!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune inchiriere intre firme Butterfly2014 Butterfly2014 Buna seara! Sotul meu are doua firme, pe prima are un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial. Ar vrea sa cesioneze acest contract catre cealalta ... (vezi toată discuția)
Cesiune adinutza.2008 adinutza.2008 Am incheiat un contract de inchiriere a unor bunuri imobile cu o societate comerciala. In contract se preciza ca este interzisa subinchirierea , cesiunea sau ... (vezi toată discuția)
Un srl cu asociat unic, are in desfasurare un contract de inchiriere ... manolescucoca@yahoo.com manolescucoca@yahoo.com Un SRL cu asociat unic, are in desfasurare un contract de inchiriere a unui spatiu comercial. Contractul se incheie in marie 2023, chiriasul nu i-a creat ... (vezi toată discuția)