avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un SRL cu asociat unic, are in desfasurare un contract ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un SRL cu asociat unic, are in desfasurare un contract de inchiriere ...

Un SRL cu asociat unic, are in desfasurare un contract de inchiriere a unui spatiu comercial. Contractul se incheie in marie 2023, chiriasul nu i-a creat probleme. Se poate demara procedurile de dizolvare si lichidare a societatii dat fiind acest contrac de inchiriere, cum se va proceda cu acesta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: manolescucoca@yahoo.com , utilizator 06:59, 20 Iulie 2022
una din clauzele de incetare a contractelor este disparitia uneia din parti. in acest caz a firmei. cata vreme societatea e in lichidare, nu se pune problema, insa onest este sa informati chiriasul.
Multumesc frumos pentru raspuns si iertati-ma ca indraznesc sa mai intreb ceva: cum sa fac sa nu imi pierd chiriasul? Eu vreau sa inchid firma din motive de sanatate. Obiectul contractului de inchiriere este un ,, spatiu comercial", proprietatea firmei mele unde sunt asociat unic. Dat fiind faptul ca, contractul de inchiriere se termina in martie 2023, daca as incepe demararea procedurilor de dizolvare si lichidare voluntara, in luna ianuarie 2023 si pana in 11 martie, cand se termina contractul, nu s-au definitivat aceasta actiune, mai concret ,,Spatiul comercial" nu este trecut pe numele meu , ca asociat unic al firmei, cum ar putea ramane chiriasul - persoana juridica, in acel spatiu , fara a-si intrerupe activitatea? Se poate incheia contract de inchiriere pe persoana fizica in baza procedurilor de dizolvare si lichidare care se vor afla in derulare in acea perioada sau v-a trebui chiriasul sa-si suspende activitatea pe o luna, iar cand voi intra in posesia documentului prin care ,,Spatiul comercial va fi pe numele meu, atunci sa inchei contract de inchiriere pe persoana fizica? Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2022
manolescucoca@yahoo.com, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e bine sa consultati un avocat specializat.
ce pot sa spun este ca cel care inchiriaza trebuie sa aiba acest drept: sa fie proprietar sau sa aiba acest drept de la proprietar (de ex drept de subinchiriere).
de asemenea, tineti seama de faptul ca acum facturati cu tva, ceea ce nu veti face ca persoana fizica, deci poate va fi nevoie sa renegociati.
nu-i simplu.
Mulțumesc frumos! Va doresc sănătate și bucurii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un spațiu pe care doresc să-l dau cu contract de comodat firmei mele, care are alt administrator, pentru subînchiriere. e legal? avisdevara avisdevara Buna ziua Eu , persoana fizica detin un spatiu pe care doresc sa il dau prin comodat firmei mele cu alt administrator sa il subanchirieze mai departe celor ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Stomatologie adi_todo adi_todo Buna, prolema mea este urmatoarea: detin un cabinet de stomatologie si doresc sa inchiriez o tura. Dar nu stiu cum! Care este solutia legala cea mai buna ... (vezi toată discuția)