avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema succesiune

Buna seara. Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea speta. Bunicii mei au avut 2 copii: o fata( mama mea) si un baiat. Mama cu tata au locuit cu bunicii mei si au construit in locul vechii case batranesti din chirpici o casa mare. Pt aceasta casa au autorizatie de constructie si dovada plata impozit. Buncii mei au murit si succesiunea nu s-a dezbatut. Parintii mei vor sa puna casa pe numele meu. Cum facem acest lucru avand in vedereca ei nu au un titlu de proprietate asupra casei ( au doarautorizatia de constructie? Mentionez ca nu ne putem intelege cu fratele mamei. De asemenea
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: loredana24 , utilizator 21:40, 20 Martie 2014
Buna seara. In ce sens nu va intelegeti cu fratele? Trebuie sa faceti intai succesiunea la notar, apoi puteti rezolva conflictul cu fratele referitor la partajul mostenirii la mediator.
Casa apartine parintilor mei si a fost edificata pe tereneul bunicilor, parintii au insa doar o autorizatie de constructie.In aceasta situatie, cum procedam? Parintii mei nu au un titlu pt a-mi transmite proprietatea, iar daca am dezbate succesiunea, casa ar intra cumva in masa partajabila???? Nu ne intelegem cu fratele in sensul ca nu putem sa facem partajul la mediator, cu siguranta ajngem in instanta.
Daca parintii nu au titlu de proprietate, cum sa va dea dvs un bun ce nu le apartine? De aceea se merge la mediator, pentru ca partile care nu se inteleg, sa ajunga la o intelegere.
Va multumesc pt interes... Intrebarea era care este procedura care ar trebui sa fie urmata in aceasta situatie? o actiune in constatare care sa tina loc de act autentic cu privire la casa parintilor urmata de o succesiune? sau sa dezbatem direct succesiunea, casa fiind un bun al parintilor si neintrand in masa partajabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori care nu se inteleg la succesiune parintii mei sunt ... alinabogdan alinabogdan Mostenitori care nu se inteleg la succesiune Parintii mei sunt divortati. Dupa decesul tatalui am deschis succesiunea. Nu stiam atunci, insa casa in care a ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Proces tatal impotriva fiului dyana.mihaela dyana.mihaela o rugaminte am si eu,sa ma lamuriti si pe mine. am mare nelamurire,parinti mei,au locuit la bunicul,acolo,daramat o magazie,si au ridicat 3 camere si un ... (vezi toată discuția)