avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nesemnarea carnetului de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nesemnarea carnetului de somaj

Am intrat in somaj si acuma as avea o problema caci trebuie sa plec din tara pe un termen de 2 luni.Intrebarea ar fi daca mai primesc somaj sau daca poate sa semneze altcineva (grad de rudenie 1) in locul meu?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:55, 15 August 2009
1. Conform legii, in perioada de somaj se presupune ca somerul isi cauta de lucru si raspunde la solicitarile AJOFM.
2. Ce faceti daca AJOFM va anunta ca v-a gasit de lucru si sa va prezentati sa luati repartitia?
3. Daca cuunoasteti pe cineva la "somaj" s-ar putea sa accepte sa se duca altcineca cu carnetul la semnat (!?).
2. Ce faceti daca AJOFM va anunta ca v-a gasit de lucru si sa va prezentati sa luati repartitia?


:happy: Vaaai, unde ar fi minunea asta ?!
:worthy: Doamne ajuta sa mai fim pusi in situatia asta in acest an!!
nici in vremurile bune nu te chemau de acasa pentru asta, iti dadeau intradevar o trimitere la firme cu posturi disponibile, dar doar atunci cand te duceai la viza sau te duceai tu la ei sa te interesezi si se nimerea, zau asa era!

Dar binenteles ca teoretic aveti dreptate, ca intotdeauna ! Doar ca nu pot sa nu rad cu amaraciune la gandul ca asta nu prea mai se intampla cu asa usurinta!

varianta 3 poate in schimb sa existe cu mai mari sanse decat cea de la 2. ;) :secret:
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (1) lit. a);
b) pe perioada îndeplinirii obligaţiilor militare;
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;@
d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, după caz, la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj;
e) pe perioada în care este arestat preventiv sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate de până la 12 luni;
f) la data pensionării pentru invaliditate;
g) pe perioada acordării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
h) pe perioada incapacităţii temporare de muncă mai mare de 3 zile datorită accidentelor survenite în perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfecţionare sau, după caz, a altor forme de pregătire profesională, în timpul şi din cauza practicii profesionale;
i) pe perioada acordării plăţilor compensatorii, potrivit legii.
:offtopic:
Stimata colega pakos,
Sa va dati neaparat doctoratul in dreptul muncii (in special pe problemele cu ANOFM - sa-i mai invatati si pe unii din functionarii acestei agentii cum se aplica legea).:love2:
In seara asta am invatat multe de la dvs.=D>
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
:">. Multumesc domnule Valeriu, nu sunt de doctorat. Insa de necunoasterea actelor normative cu care lucreaza ( si nu sunt multe) unii functionarii de la AJOFM/uri... ce sa spun? Ne minunam si noi si mergem mai departe, nu?

Alte discuții în legătură

Nu s-a pus viza de somaj la timp ContSters166197 ContSters166197 daca un somer nu se prezinta la viza la data stabilita in cate zile se poate prezenta la viza sa nu isi piarda dreptul la somaj:(( (vezi toată discuția)
Somaj elena02 elena02 Buna ziua, am si eu o mare nelamurire. Sunt in somaj de 3 luni, pe luna noiembrie nu am reusit sa pun viza pe carnetul de somaj, m am prezentat la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Semnarea carnetului de somer cu intarziere AnirolfAivlis AnirolfAivlis Buna seara, Astazi, 17.09.2015, trebuia sa semnez Carnetul de somer, dar am intarziat 30 de minute peste programul celor de ANOFM de la sectorul 6, ... (vezi toată discuția)