avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare a CIM

daca decizia de incetare a CIM nu a fost inregistrata la ITM in termen de 5 zile, va fi anulata ? sau poate fi contestata ? la ce organ?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 27 Aprilie 2009
Cool!, inseamna ca angajatorul poate fi sanctionat pentru doua abateri contraventionale...
shelley a scris:

daca decizia de incetare a CIM nu a fost inregistrata la ITM in termen de 5 zile, va fi anulata ? sau poate fi contestata ? la ce organ?
multumesc.


Termenul de 5 zile incepe sa curga de la data emiterii deciziei si nu de la data incetarii c.i.m. (cu toate ca aceste date pot coincide).
De exemplu, un c.i.m. inceteaza la data de 5 aprilie 2009, iar angajatorul emite decizia de incetare a c.i.m. in data de 27.04.2009. De la aceasta ultima data incepe sa curga termenul de 5 zile prevazut de Legea nr.130/1999.
Sanctiunea nedepunerii in termen a deciziei de incetare a c.i.m. este amenda de la 3000 la 6000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca periada determinata iudith2000 iudith2000 Buna Ziua!Spuneti-mi va rog daca la incetarea unui contract de munca pe durata determinata se intocmeste decizie de desfacere sau acesta inceteaza de la ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca bgina bgina am angajat un spalator auto in data de 17.11.2011 dar nu l-am inregistrat in revisal si in 19.11.2011 am avut control de la itm ce poatr urma... ei au ... (vezi toată discuția)