avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... convocare cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

convocare cercetare disciplinara

convocarea , avand ca obiect cercetarea disciplinara de catre cine trebuie semnata? decatre membri comisiei sau administratorul o poate semna singur ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:19, 30 Decembrie 2009
Nu se precizeaza nicaieri un anume numar de membri in comisie. Eu am fost si singur in comisie ca nu mai avea cine.
Numarul membrilor comisie nu este precizat expres in lege, este lasat la latitudinea angajatorului. Legea doar obliga angajatorul ca din comisie sa faca parte, cu rol de observator, fara drept de vot, si un reprezentant al salariatilor sau al sindicatului. (art. 75 (2) CCMUN). Dar, ca regula, nr de membri trebuie sa fie impar.

De asemenea, legea nu prevede (adica nici nu aproba nici nu interzice) schimbarea unui membru al comisiei in cursul procedurii de cercetare disciplinara. Dar avand in vedere ca angajatorul constituie acea comisie, inseamna ca are si competenta de a modifica componenta ei.
MarcelaS a scris:

Puteti sa-mi spuneti daca se impune un numar minim de membrii ai comisiei? Presedintele si 2 membrii sunt suficienti?

Multumesc


Nu exista niciun text de lege care sa precizeze numarul minim al unei comisii de disciplina.
In practica, se foloseste un numar impar de membri ai comisiei de disciplina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara caldurarodica caldurarodica Convocarea pentru cercetare disciplinara nu trebuie inregistrata la ITM?Se poate trimite pur si simplu de catre angajator dandu-i singur un numar de ... (vezi toată discuția)
Termen 5 zile lucratoare-ccmun xprim xprim Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti: - de cand incepe \"curgerea\" timpului de 5 zile prevazut in CCMUN 2007-2010-art.75/3, respectiv intre comunicarea ... (vezi toată discuția)
Componenta comisie cercetare disciplinara ContSters56278 ContSters56278 Exista un numar minim de membri pe care trebuie sa il aiba comisia de cercetare disciplinara ? Contractul colectiv la nivel de ramura prevede ca cercetarea "va ... (vezi toată discuția)