avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate?

Buna ziua,

Un functionar public lucreaza cu 1/2 norma in cadrul sindicatului, fara a avea functie de conducere sau drept de semnatura.(asistent manager)
Se poate invoca incompatibilitatea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 21 Martie 2014
Nu se poate invoca incompatibilitatea, in acest caz.

Din Legea nr.188/1999:

Art. 94. - (1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii:
.....
d) desfăşoară activitate sindicală pentru care este prevăzută suspendarea în condiţiile legii;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate adinutza.2008 adinutza.2008 Buna ziua! As vrea sa stiu daca exista incompatibilitate intre functia publica de consilier juridic (deci sunt functionar public) si cea de presedinte intr-un ... (vezi toată discuția)
Activitate sindicala, suspendare de drept a raportului de serviciu valdobre1969 valdobre1969 Buna ziua, As dori sa stiu ce inseamna in acceptiunea legii 188/1999 republicata, activitate sindicala? In lege sunt prevazute cazurile in care intervine ... (vezi toată discuția)
Suspendarea fp si efectuarea de activitate in proiecte fse narcisa73 narcisa73 Sunt functionar public si mi s-a propus sa lucrez pe un proiect FSE ca expert, dar sa ma suspend din functia publica!!! Este posibil avand in vedere ... (vezi toată discuția)