avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... incompatibilitate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

incompatibilitate

Buna ziua! As vrea sa stiu daca exista incompatibilitate intre functia publica de consilier juridic (deci sunt functionar public) si cea de presedinte intr-un sindicat (sindicat la nivel de judet). Multumesc
Cel mai recent răspuns: adinutza.2008 , utilizator 11:07, 16 Octombrie 2009
Presedintele de sindicat nu este angajat al sindicatului, si nici nu exista o profesie reglementata de " presedinte de sindicat", astfel ca nu vad niciun impediment.
Nu am formulat bine intrebarea. Doream sa stiu daca intr-adevar raportul de serviciu se suspenda dat fiind faptul ca sunt functionar public si totodata presedinte de sindicat. Aceeasi intrebare e valabila si pentru functia de vicepresedinte si secretar al sindicatului, functii in care sunt pusi tot functionari publici. Trebuie sa modific organul de conducere si sa alegem persoane in regim contractual, daca nu vrem sa ne fie suspendate raporturile de serviciu?

In Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici in art.94 alin.(1) lit.d) se precizeaza ca "Raportul de serviciu se suspenda de drept atunci cand functionarul public se afla in una din urmatoarele situatii: ...............................................
d) desfasoara activitate sindicala pentru care este prevazuta suspendarea in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local vs functionar public bpsrm bpsrm un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru ... (vezi toată discuția)
Activitate sindicala, suspendare de drept a raportului de serviciu valdobre1969 valdobre1969 Buna ziua, As dori sa stiu ce inseamna in acceptiunea legii 188/1999 republicata, activitate sindicala? In lege sunt prevazute cazurile in care intervine ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate? Danaioana Danaioana Functionarul public al carui raport de serviciu este suspendat, conform art.94, lit.„m” din Legea nr.188/1999 poate participa la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)