avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Buna ziua,

Am urmatorul caz: o persoana vine cu decizie medicala asupra incapacitatii de munca din data de 19.02.2014. Acesta a avut medical pana pe data de 9.03.2014 a lucrat pana pe 20.03.2014 iar pe 21 doreste incetarea activitatii sa isi bage dosarul de pensie.

Cu ce articol trebuie facuta aceasta decizie?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:35, 21 Martie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Avea dreptul sa munceasca in perioada de 10.03.2014-20.03.2014 ? ii va cauza la pensie ?
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuia sa ii incetati cotractul cu data ultimei zile de concediu medical.Daca reuseste sa depuna dosarul in data de 21.03.2014, pensia va intra in plata cu acea data. Daca depune ulterior acestei date, atunci se va pune in plata cu data depunerii. Problema de care se va lovi - nu va fi asigurat medical daca nu depune dosarul in 21 - la o internare in spital va trebui probabil sa plateasca zilele care ii lipsesc.
Cel mai bine era sa ii inceteze contractul pe 10.03.2014.Avea 30 de zile de la data deciziei medicale sa depuna dosarul de pensie si era considerat pensionar de invaliditate cu ziua urmatoare ultimei zile de concediu medical.
Pt cei care ies in pensie de boala, nici macar nu le primeste dosarul daca nu aduc incetarea contractului de munca.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
Gabi50, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de la care se plateste pensia pentru invaliditate mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a primit decizia de la comisia de expertiza prin care a fost incadrat in gradul II de handicap, avand concediu medical pana pe 18.02.2014. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie-boala Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Am primit decizia de la medicul expert de pensioanare pe caz de boala! Grad 2! 1.Imi puteti spune va rog frumos cum trebuie sa procedez daca mai ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe care de boala. Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In cadrul societatii unde lucrez avem o salariata care pe data de 07.03.2012 face 180 de zile de concediu medical. A venit la firma si a spus ca o ... (vezi toată discuția)