avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar cu mai multe rate succesive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar cu mai multe rate succesive

Va rog frumos, explicati-mi si mie ce inseamna un credit bancar cu mai multe rate succesive?
Orice credit bancar il obtii, contractul nu stipuleaza decat ca e fie contract pentru nevoi personale, contract ipotecar si e insotit de scadentar in care este trecuta data si suma de plata, suma constituita din imprumut si dobanda. Eu nu am avut cunostinta pana acum de ul altfel de credit bancar, decat acesta cu rate fixe si stabilite dupa anii de acordare si suma acordata.
Dar, credit bancar cu mai multe rate succsive cum este? Nu inteleg termenul si as vrea sa il pot intelege spre a putea intelege cum intervine prescriptia in cazul acesta si de ce.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:28, 22 Martie 2014
Daca aveti un credit ( orice credit)pt care platiti rate, acestea sunt succesive, adica urmeaza una dupa alta.
In ce priveste prescriptia, termenul e de 3 ani si curge de la data cand se naste dreptul pt executarea silita.
Art. 2526

Dreptul la acţiunea în executarea prestaţiilor succesive

Când este vorba de prestaţii succesive, prescripţia dreptului la acţiune începe să curgă de la data la care fiecare prestaţie devine exigibilă, iar dacă prestaţiile alcătuiesc un tot unitar, de la data la care ultima prestaţie devine exigibilă.

Daca respectivul credit se declara scadent anticipat, toata datoria ramasa de platit ajunge la scadenta, termenul de prescriptie curgand de la acea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere sbpackard170 sbpackard170 As avea o intrebare: Am avut un credit de 55 000 lei, din care am platit 28 000 lei, apoi ratele urmatoare au fost trecute la restanta. Am ajuns in faza ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie credit nic72 nic72 Buna ziua, am un contract de credit de nevoi personale fara garantii de 20.000 euro cu o perioada de rambursare de 10 ani. L-am incheiat in 2008 ,am platit ... (vezi toată discuția)
Art705-706 cod procedură civilă adi.popa13 adi.popa13 Se menține termenul de prescripție Ptr credite? (vezi toată discuția)