Va rog frumos, explicati-mi si mie ce inseamna un credit bancar cu mai multe rate succesive?
Orice credit bancar il obtii, contractul nu stipuleaza decat ca e fie contract pentru nevoi personale, contract ipotecar si e insotit de scadentar in care este trecuta data si suma de plata, suma constituita din imprumut si dobanda. Eu nu am avut cunostinta pana acum de ul altfel de credit bancar, decat acesta cu rate fixe si stabilite dupa anii de acordare si suma acordata.
Dar, credit bancar cu mai multe rate succsive cum este? Nu inteleg termenul si as vrea sa il pot intelege spre a putea intelege cum intervine prescriptia in cazul acesta si de ce.
Va multumesc!
Daca aveti un credit ( orice credit)pt care platiti rate, acestea sunt succesive, adica urmeaza una dupa alta.
In ce priveste prescriptia, termenul e de 3 ani si curge de la data cand se naste dreptul pt executarea silita.
Art. 2526
Dreptul la acţiunea în executarea prestaţiilor succesive
Când este vorba de prestaţii succesive, prescripţia dreptului la acţiune începe să curgă de la data la care fiecare prestaţie devine exigibilă, iar dacă prestaţiile alcătuiesc un tot unitar, de la data la care ultima prestaţie devine exigibilă.
Daca respectivul credit se declara scadent anticipat, toata datoria ramasa de platit ajunge la scadenta, termenul de prescriptie curgand de la acea data.