avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda auto - unde se inregistreaza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda auto - unde se inregistreaza

Ce amenzi vin la primaria propietarului auto,daca nu sunt platite?
Daca un coducator auto primeste o amenda de circulatie si nu o plateste ,aceasta se duce la Primaria de care apartine acesta sau la Primaria propietarului auto unde este inmatriculata masina?
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 11:20, 24 Martie 2014
Avand in vedere ca PV contraventie se incheie in baza datelor de identificare ale soferului,pe cale de consecinta amenda va fi comunicata-in caz de neplata in termenul legal la primaria responsabila domiciliului soferului
In cazul in care sanctiunea este aplicata de CNADR,atunci amenda este comunicata proprietarului auto
CNADNR....nu aplica amenzi . aceata institutie se ocupa cu administrarea soselelor. ARR-ul poate sa aplice amenzi , dar numai daca sunt insotiti de un echipaj de politie de la rutiera.
"CNADNR.....nu aplica amenzi !!!!", dar personalul imputernicit din cadrul acestei companii poate sa constate si sa aplice sanctiuni, in conformitate cu art 9 al.1 din OG15 ?
CNADNR aplica sanctiuni referitor la lipsa rovinietei....
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
ynocentta, utilizator
acum este ok....pentru lipsa vignetei da. dar nu elibereaza PV la fata locului. trimite PV-ul prin posta insotit de poza. domnul a spus "Daca un coducator auto primeste o amenda de circulatie".... lucru diferit de lipsa vignetei .
in adminstrarea solelelor intra si amenda pentru lipsa taxei ,asa numita vigneta .

PV-ul vine la primaria de care apartine autovehiculul , nu soferul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)
Rovinieta gabi_01_85 gabi_01_85 buna ziua.soferul meu a luat amenda electronic pt ca nu aveam rovinieta platita la masina .Cum pot dovedi ca eu nu eram in masina in acel moment si as mai vrea ... (vezi toată discuția)
Abuzuri grosolane, marca cnadnr s.a ContSters312241 ContSters312241 Buna ziua, Ma numesc Anca Popescu,am fost victima unei mari nedreptati-ilegalitati ! La data de 19.08.2014 am primit pe adresa mamei mamei mele un proces ... (vezi toată discuția)