avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... parinti de gemeni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

parinti de gemeni

As dori sa stiu daca in situatia cand un cuplu necasatorit are doi copii gemeni iar mama primeste cei 85% din salariu pe o perioada de 2 ani,tatal poate beneficia de aceleasi drepturi pentru cel de al 2-lea copil? Cu alte cuvinte daca ambii parinti in aceasta situatie pot sa stea acasa fiecare beneficiind de cei 85%! Va multumesc si astept un raspuns la aceasta intrebare!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:12, 28 Aprilie 2009
Dar parca am auzit la stiri in urma cu cateva luni ca o mamica curajoasa a invins sistemul (in prima instanta cel putin).
"a invins sistemul" :D

Da, a existat cel putin un caz mediatizat, chiar inaintea modificarii OUG 148/2005. Am cititi motivarea instantei si mie personal mi se pare foarte departe de adevar. Am si scris despre asta la vremea respectiva: www.avocatnet.ro/content/art...
Andreea Lisievici a scris:

"a invins sistemul" :D

Da, a existat cel putin un caz mediatizat, chiar inaintea modificarii OUG 148/2005. Am cititi motivarea instantei si mie personal mi se pare foarte departe de adevar. Am si scris despre asta la vremea respectiva: www.avocatnet.ro/content/art...


Exact cu smiley trebuia citita sintagma. Ati sesizat corect :D
Foarte interesant articolul dvs. Poate si momentul electoral si mediatizarea au adaugat un surplus sofistic argumentatiei.
Dupa acelasi principiu (ei, pe aproape) un salariat cu doua norme de lucru ar putea actiona in judecata Casa de Pensii pentru a primi doua pensii si nu una.
Sotia unui coleg a obtinut la Cutea de Apel Cluj o hatarare favorabila, pt. gemenii ei , in sensul acordarii indemnizatiei pt. ambii, hotarare care a fost si comunicata de ea la Directia muncii si a incasat si indemnizatia retroactiv.
Motivatia a fost legata de discrininarea care s-a facut intre copii.
Din cate am citit, toate au avut ca baza discriminarea intre copii, datorata faptului ca instantele au considerat in mod eronat ca indemnizatia ar fi un drept al copilului. Dar nu a mentionat nimeni daca si acum, dupa modificarea cuantumului, cele care au castigat in instanta primesc indemnizatia de mai multe ori. Asta m-ar interesa foarte mult.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului in cazul gemenilor sau a tripletilor Adriana Popescu Adriana Popescu Am nevoie de ajutor....am auzit ca in Alba o mamica a obtinut indemnizatia de 600 lei pentru fiecare dintre tripletii sai....vreau sa promovez si eu o actiune ... (vezi toată discuția)
Nasterea multipla si plata indemnizatiei catalin20009 catalin20009 Dupa cum bine stiti in cazul nasterilor multiple se acorda pentru fiecare copil nascut viu indemnizatie de crestere a copilului. Citind OG 148/2005 actualizata ... (vezi toată discuția)
Pot solicita indemnizatie copil retroactiv? MIRUNA 2,9 MIRUNA 2,9 am doi copii o fetita de 3 ani si un baietel de 1 an si 7 luni.a fost o perioada cand am avut ambii copii sub 2 ani,timp in care am luat doar 600 ron pentru ... (vezi toată discuția)