avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... parinti de gemeni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

parinti de gemeni

As dori sa stiu daca in situatia cand un cuplu necasatorit are doi copii gemeni iar mama primeste cei 85% din salariu pe o perioada de 2 ani,tatal poate beneficia de aceleasi drepturi pentru cel de al 2-lea copil? Cu alte cuvinte daca ambii parinti in aceasta situatie pot sa stea acasa fiecare beneficiind de cei 85%! Va multumesc si astept un raspuns la aceasta intrebare!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:12, 28 Aprilie 2009
Ba da, a fost invocata prescriptia, dar degeaba. Li se cuvine:)
:O :stunned: Incredibil! Dar de ce numai din 2005 atunci? #-o Adica OUG 148 e din 2005, dar a intrat in vigoare in 2006, deci banuiesc ca nu asta e argumentul.
Cred ca deja pun intrebari retorice...
Daca te intereseaza foarte mult subiectul, ma pot cred descurca sa gasesc o astfel de hotarare. Pai in 2005 nascuse persoana :). Pacat ca nu am un frate geaman...
Daca nu ar fi un efort prea mare, chiar as vrea sa vad o asemenea hotarare in care se incalca legea in asa hal...

Si da, ma intereseaza subiectul, mai ales ca observ ca fac parte din minoritatea covarsitoare a celor care nu sunt de acord cu acordarea indemnizatiei pentru fiecare copil, lucru care mi-a atras destule antipatii :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului in cazul gemenilor sau a tripletilor Adriana Popescu Adriana Popescu Am nevoie de ajutor....am auzit ca in Alba o mamica a obtinut indemnizatia de 600 lei pentru fiecare dintre tripletii sai....vreau sa promovez si eu o actiune ... (vezi toată discuția)
Nasterea multipla si plata indemnizatiei catalin20009 catalin20009 Dupa cum bine stiti in cazul nasterilor multiple se acorda pentru fiecare copil nascut viu indemnizatie de crestere a copilului. Citind OG 148/2005 actualizata ... (vezi toată discuția)
Pot solicita indemnizatie copil retroactiv? MIRUNA 2,9 MIRUNA 2,9 am doi copii o fetita de 3 ani si un baietel de 1 an si 7 luni.a fost o perioada cand am avut ambii copii sub 2 ani,timp in care am luat doar 600 ron pentru ... (vezi toată discuția)