avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare granita proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare granita proprietate

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:

Ieri a venit un domn la noi acasa si a zis ca a achizitionat o propritate vecina cu a noastra (un teren agricol) si ne-a transmis ca el a achizitionat 35 de ari si ca la masuratoare nu au iesit decat 30. Asa ca a arat si a semanat si 5 ari din terenul nostru alipind aceasta suprafata la terenul lui pt ca el a achizitionat 35 de ari de la fostul proprietar. A ma facut si o atentionare ca nu cumva sa refacem granita initiala. Pt mine e o situatie nemaintalnita si ciudata, intrebarea e cum sa porcedez in acest caz si caror organe ale statului sa ma adresez (primarie, politie, judecatorie)?

Multumesc!
Incercati lamurirea situatiei amiabil consultand un expert topo care sa verifice actele ambilor proprietari,daca nu va fi nevoie de o actiune in granituire,eventual revendicare ,cu efectuarea unei expertize topo in cadrul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire si revendicare imobiliara constantin florin constantin florin Sunt proprietarul unei case ,achizitionate in decembrie 2007 ,cu un teren de 236 m rezultant din titlu de proprietate ,din care 234 m din C.F. ,langa ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)