avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant + locuinta fara partaj se poate vinde sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant + locuinta fara partaj se poate vinde sau inchiria?

Sunt o persoana in varsta de 78 de ani.Nascuta ,crescuta si casatorita in acelasi loc.Am construit cladirile impreuna cu sotia mea cu autorizatie pe numele nostru , nu am reusit sa facem partajul.Am avut 4 frati ,pe timpul cat traiau ei am fost sa facem partajul din pacate nu ne-am inteles,am ramas fara partajul facut.Fiind cel mai mic dintre frati eu am ramas in viata iar ceilalti au decedat.Se poate vinde sau inchiria terenul +cladirile ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:27, 24 Martie 2014
Probabil va referiti la partajul privind numai terenul (mostenit de la parinti?).Daca presupunerea mea este corecta, la partaj vin si mostenitorii fratilor decedati.Constructiile va apartin fiind bun comun (dv. si mostenitorilor sotiei) in proportie egala pentru fiecare dintre soti.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
nucu$, utilizator
1) Se poate inchiria fara probleme.O anumita parte din chirie va trebui sa revina si mostenitorilor fratilor dvs.
2) Daca sunteti proprietarul exclusiv al constructiei, o puteti instraina, alaturi de cota parte din teren care va revine dvs. Restul terenului apartine mostenitorilor fratilor, iar dvs. puteti avea maxim un drept de superficie asupra acelei cote. In aceasta ipoteza, daca instrainati constructia, cumparatorul va dobandi proprietatea constructiei+un drept de folosinta asupra terenului aferent, teren ce va ramane in proprietatea mostenitorilor fratilor.
Trebuie vazut daca se poate imparti in natura, daca s-au dezbatut mostenirile, daca s-au acceptat...
Nu cred ca aveti 78 de ani, poate persoana pentru care scrieti. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate amalialaura amalialaura Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca as putea sa obtin titlu de proprietate asupra unui teren intravilan care apartine statului. in urma cu 25 de ani pe acel ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)
Succesiune ieșirea din indiviziune gabriello005 gabriello005 O succesiune mai complicata, dar sa vedem cum pot explica. Dosar deschis de părinte \"Evacuare\". În proces-ul de evacuare unul din frati a câștigat ... (vezi toată discuția)